'Ik wil zo snel mogelijk tot de Fenerbahçe-familie behoren'

Reacties

Robin van Persie heeft onder het toeziend oog van duizenden aanwezige fans en de pers zijn handtekening gezet onder een driejarig contract met Fenerbahçe. Hij gaat spelen met rugnummer 11.

'Ik wil zo snel mogelijk tot de Fenerbahçe-familie behoren'

In het Sükrü Saracoglu-stadion werd de zomeraankoop onder luid applaus welkom geheten door de Turkse fans, die zichtbaar gelukkig waren met de komst van de Oranje-captain. De aanhang begeleidde de eerste stappen van Van Persie in het geel-blauw met vuurwerk en scandeerden continu zijn naam.

Vorig seizoen won rivaal Galatasaray de titel, maar de hoop van de fans van Fenerbahçe is flink aangewakkerd door de komst van Van Persie. Het zetten van de handtekening werd in ieder geval groots aangepakt door de voormalige club van onder meer Pierre van Hooijdonk en Dirk Kuijt.

Van Persie was zichtbaar onder de indruk van de hele happening. 'Dank voor jullie komst', zo sprak Van Persie tijdens de presentatie zijn dankwoord uit. 'Ik wil snel de Turkse taal leren en me zo snel mogelijk aanpassen aan de cultuur. Ik ben jullie dankbaar en ik beloof dat ik er alles aan ga doen om succes te boeken met de club. Ik wil zo snel mogelijk tot de Fenerbahçe-familie behoren. Ik hoop met jullie het kampioenschap te vieren. Als ik alleen al kijk hoe de sfeer nu is; dan moet het winnen van de titel helemaal geweldig zijn.'

De voormalige spits van Feyenoord, Arsenal en Manchester United arriveerde zondagavond in Istanbul en kreeg ook op de luchthaven al een waar heldenonthaal. Zijn aankomst werd begeleid met gejuich en was live te zien via de Turkse televisie.

Van Persie besloot op het veld samen met zijn zoontje. Al hooghoudend vermaakten de twee het publiek om vervolgens nog enkele ballen in het publiek te schieten. Daarop verdween Van Persie weer richting de catacomben, waar hem een persconferentie te wachten stond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.