'Ik dacht: hoeveel voorzetten moet ik nog geven?'

NAC behaalde in extremis nog een punt, toen Adnane Tighadouini een door zichzelf verdiende strafschop onberispelijk binnenschoot.

'We hebben ons in de tweede helft goed hersteld', blikte trainer Nebojsa Gudelj voor de camera's van Fox Sports terug op de wedstrijd, waarin zijn ploeg het in de eerste helft moeilijk had tegen het aanvallende Twente. 'Na de rode kaart (twee gele kaarten voor Andreas Bjelland, red.) kregen we weer grip op de wedstrijd.'

'Tot aan de rode kaart speelde Twente heel goed voetbal, maar daarna kantelde de wedstrijd', meende ook doelpuntenmaker Tighadouini. 'Ik keek steeds naar het bord. Ik dacht: hoeveel voorzetten moet ik nou nog geven voordat er een ingaat? Maar we kregen gelukkig nog een penalty.'

Strafschop
Die versierde de buitenspeler zelf. In duel met Tim Breukers werd hij neergehaald door de verdediger. Tighadouini: 'Hij had gewoon moeten blijven staan. Maar hij maakte een sliding, ik viel, en dan moet ik hem maar maken.'

Gudelj was over het algemeen te spreken over de ontwikkeling die zijn ploeg tot nu toe heeft doorgemaakt. 'De laatste twee wedstrijden speelden we een uitwedstrijd tegen PSV (6-1 verlies) en thuis tegen FC Twente. We hebben tegen goede teams gespeeld, maar als je kijkt naar ons spel en de kansen die we hebben gecreëerd, dan ziet dat er goed uit.'