NAC snakt naar langverwachte zege op FC Twente

Reacties

● NAC–FC Twente werd 38 keer gespeeld in de Eredivisie. De thuisploeg won zestien maal, de gasten twaalf keer (G10).

NAC snakt naar langverwachte zege op FC Twente

● De ploeg uit Breda won slechts één van de laatste zes thuisduels met Twente (W1). In november 2010 versloeg NAC de destijds regerend titelhouder met 2-1.

● NAC won tien van de laatste vijftien thuisduels die ’s middags werden gespeeld, terwijl de ploeg slechts vijf van de laatste vijftien avondwedstrijden in Breda winnend afsloot.

● Met zeven thuiswedstrijden op rij zonder zege is NAC Breda bezig aan de slechtste reeks sinds mei 2005 (toen tien duels).

● Van de huidige Eredivisiespelers met meer dan vijf doelpunten heeft alleen Aron Jóhannsson (AZ, 131 minuten) gemiddeld minder tijd nodig om tot een treffer te komen dan NAC-aanvaller Stipe Perica (137).

● Op 8 februari 2013 won NAC voor het laatst in de Eredivisie (Roda JC 2-0). De Bredanaars zijn nu dertien duels op rij zonder zege.

● In het seizoen2009/10 bezegelde FC Twente met een 0-2 zege bij NAC de enige landstitel in de clubhistorie.

● FC Twente verloor slechts één van de laatste 27 Eredivisieduels in augustus (W16, G10).

● FC Twente heeft een ongeslagen reeks van zeven Eredivisieduels op rij (W3, G4). De Tukkers verloren voor het laatst van landskampioen Ajax (maart 2014, 3-0).

●Twente's nieuwste aanwinst Hakim Ziyech (ex-Heerenveen) gaf in de eerste twee speelronden drie succesvolle steekballen, de meeste van alle Eredivisiespelers.

● Alleen Zakaria Labyad (Vitesse, acht) en Lasse Schöne (Ajax, zeven)creëerden in de eerste twee speelronden meer kansen dan Twente-aanvaller Kasper Kusk (zes).

● Van de laatste zeventien schoten vanTwente-spits Luc Castaignos waren er slechts drie op doel (geen goals). De aanvaller staat al acht Eredivisieduels op rij droog (688 minuten).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.