IJzersterk presterende Stam valt in de prijzen in Engeland

Reacties

Jaap Stam maakt dit seizoen veel indruk als manager van Reading. De Nederlander werd vrijdag zelfs verkozen tot Manager van de Maand januari in het Championship.

IJzersterk presterende Stam valt in de prijzen in Engeland

De 44-jarige Stam, bezig aan zijn eerste avontuur als hoofdtrainer, betrok zijn hele staf en spelersgroep bij het winnen van de prijs. 'Het is een enorme eer om deze prijs in ontvangst te nemen, maar geen enkele trainer doet het in zijn eentje. Je hebt de juiste mensen om je heen nodig, stafleden die kennis kunnen overdragen aan het team. En als de spelers niet presteren, win je deze prijs sowieso niet. Ik moet hen dus ook bedanken.'

'Het is fijn om deze vorm van waardering te ontvangen voor de prestaties die de spelers leveren en de resultaten die we behalen', vervolgde Stam, die met Reading derde staat op het tweede niveau van Engeland. De coach, die dit seizoen al twee keer eerder werd genomineerd voor de award maar beide keren naast de prijs greep, krijgt veel lof vanwege de speelstijl van zijn ploeg.

The Royals, waar de Nederlanders Roy Beerens en Joey van den Berg spelen, gaan uit van balbezit en kiezen in tegenstelling tot veel andere clubs in het Championship niet voor het veelvuldig hanteren van de lange bal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.