Stam verliest kansloos bij terugkeer op Old Trafford

Reacties

Manchester United heeft een einde gemaakt aan het FA Cup-avontuur van het Reading van Jaap Stam. De Nederlandse manager zag zijn team bij zijn terugkeer op Old Trafford met 4-0 verliezen.

Stam verliest kansloos bij terugkeer op Old Trafford

Stam, die Roy Beerens en Joey van den Berg in de basis liet beginnen, was nog hoopvol in aanloop naar het duel in de derde ronde van het prestigieuze bekertoernooi. 'Er is geen reden om nerveus te zijn, mijn spelers moeten genieten. Ik weet zeker dat we het ze lastig kunnen maken.'

Reading slaagde er zaterdagmiddag echter niet in daad bij woord te voegen. Met Daley Blind in de basis, Timothy Fosu-Mensah op de bank en Memphis Depay buiten de wedstrijdselectie bij United was het krachtsverschil al snel duidelijk in Manchester. Op aangeven van Juan Mata klopte Wayne Rooney doelman Ali Al Habsi in de zevende minuut al door de bal met zijn knie van richting veranderen. Het was voor Rooney zijn 249ste doelpunt voor The Mancunians, een evenaring van het clubrecord van Sir Bobby Charlton.

Mocht Reading na de 1-0 nog hoop hebben gehad op een goed resultaat, dan was die na een kwartier wel weg. Anthony Martial combineerde met Wayne Rooney en bekroonde zijn dribbel vervolgens met een raak schot in de verre hoek. Het was slechts een van de achttien doelpogingen van United in de eerste helft.

Jaap Stam speelde tussen 1998 en 2001 liefst 127 officiële wedstrijden voor Manchester United.
Jaap Stam speelde tussen 1998 en 2001 liefst 127 officiële wedstrijden voor Manchester United.

Zonder gevaarlijk te worden hield Reading de schade vervolgens lange tijd beperkt. Pas in het laatste kwartier brak het verzet van de nummer drie uit het Championship definitief. Marcus Rashford deelde de genadeklap uit. Na een steekpass van Michael Carrick bleef de negentienjarige aanvaller oog in oog met El Habsi uiterst kalm en tekende hij voor de 3-0. In de 79ste minuut was het wederom raak, toen Rashford profiteerde van geblunder van de treuzelende El Habsi.

Het was een slotakkoord van een eenvoudige wedstrijd voor het elftal van manager José Mourinho, die dus nog kans maakt om de prestatie van voorganger Louis van Gaal te evenaren door de FA Cup te winnen. Stam en Reading moeten zich focussen op de strijd om een Premier League-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.