Mourinho: 'Nog geen acceptabel bod binnen op Memphis'

Reacties

Tot nu toe heeft nog geen enkele club een voor Manchester United acceptabel bod uitgebracht op Memphis Depay, zo vertelde José Mourinho vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Mourinho: 'Nog geen acceptabel bod binnen op Memphis'

'Memphis Depay en Morgan Schneiderlin mogen van mij vertrekken als een mooi bod binnenkomt', aldus de manager van The Red Devils. 'Dat is vooralsnog niet gebeurd. Is dat een goede situatie? Nee. Ze zullen morgen niet spelen, ik zie hen niet meer als opties. Een paar weken geleden dacht ik nog dat de kans dat zij zouden vertrekken honderd procent was. Nu is dat eerder nul procent, omdat er nog geen goede biedingen binnen zijn gekomen.'

Het Everton van Ronald Koeman, AS Roma, Spartak Moskou en Sevilla worden gezien als mogelijke bestemmingen voor Memphis, die door Olympique Nice als 'onbetaalbaar' wordt omschreven.

Mourinho zal Memphis en Schneiderlin zaterdagmiddag dus niet inzetten tijdens het duel met Reading in de derde ronde van de strijd om de FA Cup, hoewel hij wel gaat rouleren vanwege het overvolle programma. Tegen de club van manager Jaap Stam zullen Sergio Romero en Wayne Rooney sowieso starten, zo onthulde Mourinho vast.

Laatstgenoemde miste de voorbije duels wegens een blessure aan zijn bovenbeen. Nu Rooney hersteld is, beschikt Mourinho over een fitte selectie. 'We hebben met zijn terugkeer precies nul blessures. Nul! We kunnen alleen geen beroep doen op Eric Bailly, die deelneemt aan de strijd om de Afrika Cup. Vanzelfsprekend zullen we enkele spelers rust geven. Sommigen verdienen het ook om te spelen. Misschien vinden mensen dat riskant omdat Reading beter is dan enkele Premier League-teams. In mijn optiek lopen we alleen een risico als we met de verkeerde instelling beginnen.'

Manager van de maand
Mourinho is overigens in de race om tot Manager van de Maand december uitgeroepen te worden. De Portugees neemt het op tegen Antonio Conte (Chelsea), Jürgen Klopp (Liverpool) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur). In maart 2007 sleepte Mourinho voor het laatst deze trofee in de wacht. In zijn kampioensjaar met Chelsea (2014/15) liep de Portugees de onderscheiding enkele keren net mis.

De aftrap van Manchester United - Reading is zaterdag om 13.30 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.