Stam klaar voor Premier League na Deadline Day-hattrick

Reacties

Jaap Stam kon op de slotdag van de winterse transferperiode nog drie versterkingen verwelkomen. De Nederlandse Reading-manager sloot de dag bovendien goed af met een uitzege op Birmingham City (0-1).

Stam klaar voor Premier League na Deadline Day-hattrick

Na 29 speelronden staat Stam met Reading op een derde plaats in het Championship. Het verschil met de toptwee is weliswaar groot - Brighton & Hove Albion en Newcastle United hebben met twee duels minder gespeeld respectievelijk vijf en drie punten meer - de plaatsen drie tot en met zes geven recht op play-offs om promotie.

Om een plaatsje in de topzes veilig te stellen hield de club flink huis tijdens de winterse transferperiode. In totaal kwamen er vijf spelers naar Reading, waarvan drie op Deadline Day werden vastgelegd. West Ham United-groeibriljant Reece Oxford (huur), Crystal Palace-middenvelder Jordon Mutch (huur) en Roemeens international Adrian Popa tekenden dinsdag bij The Royals.

Met Liverpool-verdediger Tiago Illori en AFC Bournemouth-huurling Lewis Grabban werd de selectie van Stam eerder al van een behoorlijke kwaliteitsimpuls voorzien. Zonder het vijftal nieuwelingen sloot Reading de dag ook nog eens af met een overwinning bij Birmingham City. 'De stemming in de groep is zeer positief. De spelers weten wat ze moeten doen en hoe we willen spelen', vertelt Stam op de clubsite.

'We weten dat we kwaliteit in huis hebben en hebben veel vertrouwen. Iedereen was vastberaden een resultaat te halen, dat was heel goed', aldus de manager, die eind december nog in verband werd gebracht met een vertrek naar Premier League-club Swansea City.

Technisch directeur Brian Tevreden had echter andere plannen met de manager. 'Ik heb Jaap gehaald met een plan. We zijn begonnen iets op te bouwen', zei Tevreden, die met het halen van een half elftal aan nieuwelingen de ambities van Reading onderstreepte. Stam deed dat voorafgaand aan het seizoen al: 'Ik wil zo snel mogelijk naar de Premier League.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.