Ierse winst na bliksemstart, Slowaken missen jubileumzege

Reacties

Zwitserland heeft op weg naar het EK in Ierland een kleine nederlaag moeten slikken. Slowakije beet zich stuk op Letland.

Ierse winst na bliksemstart, Slowaken missen jubileumzege

Ierland – Zwitserland 1-0
Ierland is de voorbereiding op het EK begonnen met een overwinning. Al in de tweede minuut zorgde Ciaran Clark voor een Ierse voorsprong. Bondscoach Martin O'Neill zag weliswaar zijn ploeg moeite hebben de bliksemstart een vervolg te geven, maar ook Zwitserland kon in Dublin niet overtuigen.

Een magere Ierse zege was dan ook het resultaat van de ontmoeting van de twee EK-gangers. Voor Shani Tarashaj was het wel een bijzondere avond. De aanvaller van Grasshoppers maakte als invaller zijn debuut als international en was in de slotfase zelfs dicht bij de gelijkmaker.

Voor Kevin Doyle was het daarentegen een avond om snel te vergeten. De spits kreeg na anderhalf jaar aan de zijlijn weer een kans zich te laten zien als international. Maar de aanvaller van Colorado Rapids ging na minder dan een half uur per brancard van het veld. De angst voor een ernstige blessure doet ook vrezen dat hij het EK uit zijn hoofd moet zetten.

Slowakije – Letland 0-0
In de aanloop naar het debuut op het EK-podium sinds de onafhankelijkheid is Slowakije er niet in geslaagd de honderdste zege in haar nog jonge historie te boeken. In Trnava toonde Letland zich een te stugge tegenstander voor de ploeg van bondscoach Jan Kozak. Kansen waren onder anderen niet besteed aan Vladimir Weiss. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Letland krijgt Slowakije dinsdag tegen Ierland een volgende kans de jubileumzege te boeken. Op het EK zijn Engeland, Rusland en Wales de tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.