'Ideale spits' Fernandez zegt zoekend NAC af

Reacties

Guyon Fernandez heeft de aanbieding van NAC Breda naast zich neergelegd. De 28-jarige aanvaller verkiest een avontuur elders boven een contract van een half jaar in het Rat Verlegh Stadion. Dit bevestigt technisch directeur Graeme Rutjes van de Brabantse club.

'Ideale spits' Fernandez zegt zoekend NAC af

'Helaas geeft Guyon de voorkeur aan een andere club', zegt Rutjes tegenover Voetbal International. Welke club dat is, is onduidelijk. Bij NAC hadden ze de hoop dat ze morgen met Fernandez in de gelederen naar het trainingskamp in Valencia af zou reizen. Volgens trainer Robert Maaskant was hij de ideale spits geweest voor de nummer zeventien van de Eredivisie.

Fernandez speelde vorig seizoen bij PEC Zwolle, dat hem huurde van Feyenoord. Met de club uit Overijssel won de Hagenaar de KNVB-beker. In de zomer ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar vond die niet. Om die reden hield de spits zijn conditie de laatste maanden op peil bij zijn oude club Excelsior. Net als een andere vroegere werkgever van Fernandez, ADO Den Haag, wilde die club hem inlijven.

Henrico Drost, die revalideert van een schouderblessure en de aan zijn knie gekwetste Aleksandar Damcevski, gaan niet mee op trainingskamp. Laatstgenoemde mag, ondanks een nog 2,5 jaar doorlopend contract vertrekken. Er is interesse voor de verdediger vanuit zijn vaderland Macedonië.  Voor de eveneens overbodige Kingsley Boateng is ook belangstelling. Onder meer vanuit Italië, waar de aanvaller eerder onder contract stond bij AC Milan. Al is die volgens de NAC-leiding nog niet concreet. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.