Marcellis eerste versterking voor noodlijdend NAC

Reacties

Alleen de KNVB kan de transfer van Dirk Marcellis naar NAC Breda nog tegenhouden. Speler en club hebben een akkoord bereikt, waardoor de verdediger spoedig een contract tekent tot medio 2015.

Marcellis eerste versterking voor noodlijdend NAC

De 26-jarige Marcelliskomt transfervrij over van AZ, waar hij als amateur speelde. Zijn contract in Alkmaar liep eind vorig seizoen af, maar de destijds geblesseerde verdediger mocht bij AZ blijven revalideren. Als amateur kwam hij dit seizoen nog tot één invalbeurt: op bezoek bij Feyenoord (2-2).

Trainer Eric Hellemons is opgetogen over de eerste winterse aanwinst van NAC. 'Dirk brengt ervaring met zich mee. Hij weet wat er gevraagd wordt en is voor ons daarom een prima speler. Een echte versterking', gaf Hellemons zondag, na de 0-1 nederlaag thuis tegen Feyenoord, al aan.

De club uit Breda was op zoek naar een ervaren man in het hart van de defensie, de grote achilleshiel van NAC. Onder anderen de door technisch directeur Graeme Rutjes gehaalde Aleksandar Damcevski valt tegen, terwijl Henrico Drost vanwege een blessure aan een schouder lange tijd afwezig is.

Die aanwinst is dus Marcellis. Hij begon zijn loopbaan in 2006 bij PSV, waarvoor hij vier seizoenen speelde. In die tijd werd hij zelfs international. In totaal zou hij als rechtsback drie interlands spelen. Bij AZ stond hij de afgelopen vier jaar onder contract. Vorig seizoen zou hij door een zware knieblessure echter helemaal niet in actie komen.

Aangezien NAC onder curatele staat, moet de KNVB de komst van Marcellis nog wel goedkeuren. Daar worden echter geen problemen bij verwacht. De Bredanaren hopen Guyon Fernandez en Demy de Zeeuw ook transfervrij te verwelkomen, al heeft laatstgenoemde zijn voorkeur uitgesproken in de Verenigde Staten te willen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.