Marcellis mag ondanks aflopend contract bij AZ blijven

Reacties

De al maanden met een knieblessure kwakkelende Dirk Marcellis mag, ondanks zijn aflopende contract, bij AZ blijven om zijn conditie op peil te houden. De 26-jarige verdediger heeft bij de Alkmaarders een 'status aparte'.

Marcellis mag ondanks aflopend contract bij AZ blijven

Het is alweer even geleden dat de vleugelverdediger minuten maakte in de hoofdmacht van AZ. Op 9 mei 2013, bijna een jaar geleden, speelde Marcellis 65 minuten mee in de gewonnen bekerfinale tegen PSV (2-1). Hij haakte toen geblesseerd af. Dit seizoen, op 26 augustus, stond de rechtsback in de basisopstelling van Jong AZ, in duel met Jong RKC Waalwijk (4-1). Daar bleef het bij. In januari dit jaar werd de Horstenaar in München geopereerd aan de knie, waarna een lange revalidatie volgde.

'Op dit moment verlengen wij zijn contract niet', liet technisch directeur Earnest Stewart weten. 'Dirk is belangrijk geweest voor AZ, heeft met deze club een beker gewonnen en stelt zich altijd op als een op-en-top professional. Daarom hebben wij hem aangeboden om zijn volledige revalidatie bij AZ af te ronden. Dat zal nog wel enige tijd duren. Wij vinden dat hij een aparte status heeft.'

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de drievoudig international is begonnen aan de individuele training. Het is nog onduidelijk of Marcellis op het aanbod van de club ingaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.