Marcellis: 'Helftje bij Jong AZ nog niet einde van herstel'

Reacties

Dirk Marcellis heeft eindelijk weer eens wedstrijdminuten gemaakt. De 26-jarige verdediger, die lang kampte met een zware knieblessure, speelde een helft mee bij Jong AZ.

Marcellis: 'Helftje bij Jong AZ nog niet einde van herstel'

'Poe, dat zal zo'n twaalf maanden geleden geweest zijn, ook met Jong AZ', beantwoordt Marcellis de vraag of hij zijn laatste wedstrijd nog kan herinneren. Zijn laatste officiële duel was echter alweer bijna anderhalf jaar geleden: met AZ thuis tegen PEC Zwolle. Sindsdien hield een knieblessure hem aan de kant. Tot dinsdagmiddag.

Met Jong AZ deed hij in de eerste helft mee in een oefenduel met Jong Ajax (4-0 voor de Amsterdammers). 'Een hele opluchting om weer op het veld te staan', reageert Marcellis tegenover Voetbal International. 'Bovendien had ik nergens last van. Het is nog even afwachten of ik morgen nog reactie krijg, maar dat verwacht ik niet.'

En dus moest de man, die een paar jaar geleden nog met het Nederlands elftal actief was in de WK-kwalificatie, zich nu dus zien op te laden voor een oefenpotje met de Alkmaarse beloften. Geen enkel probleem. 'Ik had er juist heel veel zin in. Laat maar komen, ik heb er hard voor gewerkt, dacht ik. Het is misschien niet allemaal gelopen zoals ik wil, had verwacht of voor ogen had, maar zo gaat dat nou eenmaal.'

Hoe de komende tijd eruit ziet voor Marcellis, die bij AZ mag meetrainen maar er geen contract heeft, weet de jeugdexponent van PSV niet. 'Ik ga door met trainen en duels spelen met Jong AZ en dan zie ik wel. Ik ben daar nog helemaal niet mee bezig geweest, focus me volledig op mijn revalidatie. Want ik heb nu een helftje gespeeld, maar dat is natuurlijk nog niet het einde van mijn herstelperiode.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.