Ook NAC gooit lijntje uit naar clubloze Fernandez

Reacties

NAC Breda onderneemt pogingen om Guyon Fernandez (28) in te lijven. Vorige week is er contact geweest tussen de West-Brabantse club en de aanvaller, die zijn conditie op dit moment op peil houdt bij Excelsior.

Ook NAC gooit lijntje uit naar clubloze Fernandez

Erg hoopvol zijn ze in het Rat Verlegh Stadion overigens niet over de haalbaarheid van de Hagenaar, die liever naar het buitenland vertrekt.  

Ook ADO Den Haag en Excelsior, twee voormalige werkgevers van de spits, flirtten onlangs al met Fernandez. Die clubs kregen voorlopig eveneens nul op het rekest van de aanvaller, die afgelopen seizoen nog de KNVB-beker won met PEC Zwolle. Die club huurde hem van Feyenoord, waar hij tussen 2011 en 2014 onder contract stond. 

NAC wil de selectie in de winterstop in elk geval versterken met een centrumspits en een linker centrale verdediger. De nummer zeventien van de Eredivisie heeft, op hekkensluiter FC Dordrecht na, de minste treffers voor en de meeste tegen.

Demy de Zeeuw (31), voorheen Go Ahead Eagles, AZ, Ajax, Spartak Moskou en Anderlecht, traint zoals bekend mee met de selectie van trainer Eric Hellemons. Wanneer de middenvelder de komende anderhalve week bevalt en fit blijkt, is hij eveneens een optie om vanaf de tweede seizoenhelft in het geel-zwart te spelen.  

Financiers
NAC is bij het aantrekken van spelers wél afhankelijk van externe financiers. De Bredase club staat onder curatele van de KNVB en heeft de spelersbegroting voor dit seizoen al opgebruikt. Een financiering is evenwel aan strikte voorwaarden gebonden. Zo kunnen de Bredanaars slechts zestig procent van een inleg benutten.

Woensdagavond organiseerde algemeen directeur Justin Goetzee in het Rat Verlegh Stadion een sponsoravond. Daarbij is met leden van de businessclub en andere geldschieters besproken hoe de Parel van het Zuiden behouden kan blijven voor de Eredivisie. Het betoog van Goetzee kon rekenen op veel enthousiasme. De verwachting is dan ook dat externe financiers in de winterstop opnieuw de beurs trekken. 

Over gebrek aan steun hoeft de club overigens toch al niet te klagen. Ondanks de magere prestaties van NAC was het thuisduel met SC Heerenveen (zaterdag, 18.30 uur) donderdagavond al nagenoeg uitverkocht.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.