Hellemons: 'Lurling is een aanwinst voor NAC'

Reacties

NAC Breda hoopt de selectie nog deze week te versterken. Naast Dirk Marcellis is Anthony Lurling een van de voornaamste doelwitten.

Hellemons: 'Lurling is een aanwinst voor NAC'

Met Dirk Marcellis (26) heeft de West-Brabantse club zoals bekend een mondeling akkoord over een contract voor de duur van zes maanden. Hij meldt zich op 2 januari in het Rat Verlegh Stadion. Ook de terugkeer van Anthony Lurling (37), nu op amateurbasis spelend voor FC Den Bosch, is nabij. Zowel de technische leiding van NAC als de routinier zelf wil een hernieuwde samenwerking.  

Dat bevestigt coach Eric Hellemons tegenover Voetbal International. 'We hebben met Anthony gesproken en hem ons verhaal voorgelegd. Hij heeft een schat aan ervaring als voetballer en is een jongen met een clubhart. Ik denk dat hij voor ons een belangrijke rol kan spelen in de strijd om lijfsbehoud. Niet alleen als voetballer, ook als mentor. En zo staat Anthony er zelf ook in, hebben we het gevoel. Lurling is voor ons een aanwinst.'

Aangezien NAC onder curatele staat en de KNVB eerst toestemming moet geven voor transfers – ook bij amateurcontracten zoals die van Lurling - moet de overgang officieel nog worden beklonken. Dit lijkt voor zowel Marcellis als Lurling evenwel een formaliteit.

De Brabanders hopen de selectie in de winterstop ook te versterken met Demy de Zeeuw (31), die meetraint, en Guyon Fernandez (28). Met beide spelers is NAC in gesprek voor een contract voor de duur van een half seizoen.

Voor Kingsley Boateng (20) en Aleksander Damcevski (22) geldt dat NAC open staat voor een vertrek. Beide spelers hebben in Breda nog een contract voor tweeënhalve seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.