Licht aan het einde van de tunnel voor noodlijdend NAC

Reacties

NAC is een stapje dichter bij promotie naar de financiële categorie 2. Dat maakt de club op de website bekend.

Licht aan het einde van de tunnel voor noodlijdend NAC

Momenteel vertoeft de nummer zeventien van de Eredivisie nog in categorie 1, hetgeen inhoudt dat de Bredanaars onder curatele van de KNVB staan. Zo zijn er dus ook externe financiers nodig om versterkingen vast te leggen.

'Bij het vorige meetmoment van het KNVB Financial Rating System heeft NAC 74 punten gescoord. Dat zal de KNVB officieel bekend maken bij de publicatie hiervan in januari 2015. Het betreft een score naar aanleiding van de jaarcijfers over seizoen 2013/2014 en de ingediende prognose voor seizoen 2014/2015. Met de score zet NAC de eerste stap naar een tijdelijke terugkeer in Categorie 2. Die stap is mogelijk als NAC in maart 2015, bij de beoordeling van de halfjaarcijfers, wederom meer dan 64 punten behaalt', zo legt de club uit.

Tot maart zal NAC dus nog in categorie 1 blijven. De mogelijke promotie zal naar verwachting na een half jaar alweer teniet gedaan worden. In december volgt dan waarschijnlijk weer een indeling in categorie 1. 'De puntentelling van de KNVB let heel erg op zaken uit het verleden die we niet zomaar op kunnen lossen',  aldus financial controller Edgar Mol. 'Zo moest NAC het in het verleden vooral hebben van incidentele baten maar scoorde het erg slecht op solvabiliteit, liquiditeit en begrotingsdiscipline. Als wij ons aan het Plan van Aanpak blijven houden, dan gaan we uiteindelijk definitief over naar Categorie 2.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.