Ibrahimovic ook tegen Bordeaux beslissend voor PSG

Reacties

Dankzij het achttiende competitiedoelpunt van Zlatan Ibrahimovic is Paris Saint-Germain ook in de twaalfde thuiswedstrijd van het Ligue 1-seizoen ongeslagen gebleven. Ook Girondins Bordeaux was niet in staat de Franse koploper in Parc des Princes te verslaan: 2-0.

Ibrahimovic ook tegen Bordeaux beslissend voor PSG

Met AS Monaco als enige serieuze uitdager is PSG na de landstitel van vorig seizoen ook deze jaargang de torenhoge favoriet in de strijd om het kampioenschap van Frankrijk. En niet in het minst om de trefzekerheid van Ibrahimovic. De 32-jarige Zweed scoorde in de voorgaande tien competitieduels twaalf keer en liet zich ook vrijdagavond niet onbetuigd.

Lang leek het erop dat Bordeaux bestand was tegen de Parijse druk, maar in de 58ste minuut brak Ibrahimovic op typerende wijze de ban. Uit een voorzet van de op de rand van buitenspel staande Lucas Moura tikte de ex-Ajacied de bal achteloos langs Cédric Carrasso, de sluitpost van de bezoekers. Tien minuten later viel miljoenenaankoop Yohan Cabaye in.

De treffer van Ibrahimovic was voldoende om de voorsprong op achtervolger Monaco tijdelijk weer te vergroten tot zes punten, zeker nadat ook voormalig PSV-verdediger Alex uit een hoekschop van Lucas raak had geschoten. Daardoor moet Monaco zaterdag in de uitwedstrijd bij Lorient ook winnen om in het spoor van de Parijse concurrent te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.