Nantes kanonnenvoer voor Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain heeft zonder problemen FC Nantes aan de kant gezet (5-0). Zlatan Ibrahimovic bevestigde zijn status van topscorer.

FC Nantes had sinds 2002 niet meer gewonnen in Parc des Princes en ook dit keer was het de Bretonse ploeg niet gegeven met een positief resultaat terug te keren uit Parijs. Onder aanvoering van Ibrahimovic werd de formatie van trainer Michel Der Zakarian onder de voet gelopen.

Al in de tiende minuut tekende de nederlaag zich af toen Thiago Silva de score opende. Nog voor rust was de hoop verdwenen bij FC Nantes door toedoen van Ibrahimovic (foto), die met een strafschop de marge verdubbelde.

In de tweede helft denderde PSG door. Thiago Motta, met een aandeel voor Gregory van der Wiel, en Edinson Cavani scoorden voordat Ibrahimovic met zijn zeventiende treffer van het seizoen kon tekenen voor het sluitstuk. De ploeg van trainer Laurent Blanc staat vijf punten voor op achtervolger AS Monaco.