Ibrahimovic na 300ste: 'Op naar de vierhonderd goals'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft zondagavond tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Nantes (5-0) een mijlpaal bereikt in zijn carrière. De aanvaller van Paris Saint-Germain staat nu op driehonderd doelpunten in zijn clubloopbaan.

Ibrahimovic na 300ste: 'Op naar de vierhonderd goals'

Ibrahimovic liet bij de klinkende 5-0 thuiszege twee treffers noteren en schroefde de productie voor zijn zeven werkgevers op naar precies driehonderd in 569 officiële wedstrijden. De Zweedse topspits maakte de meeste van zijn driehonderd goals in dienst van Internazionale (66), maar daar komt binnenkort verandering in.

Vooral bij zijn huidige werkgever heeft de productie van Ibrahimovic namelijk een grote vlucht genomen. Na 74 officiële wedstrijden voor de Parijzenaars staat de teller voor hem al op 63 doelpunten, een fraai moyenne van 0,85 goals per duel. Hij heeft dus nog vier treffers nodig om in productief opzicht Paris SG tot zijn meest succesvolle club te maken.

Ibrahimovic, die dit seizoen voor de Parijzenaars al 28 keer scoorde in evenzovele wedstrijden, reageerde op de mijlpaal zoals we van hem gewend zijn. 'In het voetbal kun je altijd een niveau hoger bereiken. Daarom zeg ik: op naar de vierhonderd!', aldus de Zweed in gesprek met Voetbal International.

Ibrahimovic vierde zijn tweede goal overigens op karakteristieke wijze. Hij velde de cornervlag met een rake karatetrap. Zie hieronder het fraaie overzicht van de doelpunten van Ibrahimovic voor zijn zeven werkgevers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.