'Ibrahimovic moet even weg van het voetbal'

Reacties

Met twee goals had Zlatan Ibrahimovic zaterdag een groot aandeel in het binnenslepen van de Coupe de la Ligue. PSG versloeg Bastia met 4-0, waardoor voor de Zweed nu een periode van toekijken aanbreekt.

'Ibrahimovic moet even weg van het voetbal'

Woensdag is hij in het heenduel met Barcelona in de kwartfinale van de Champions League geschorst vanwege de door arbiter Björn Kuipers gegeven veelbesproken rode kaart tegen Chelsea in de vorige ronde.

In de Ligue 1 kwam daar een schorsing van liefst vier duels overheen omdat Ibrahimovic werd gestraft naar aanleiding van zijn uitlatingen na het duel met Girondins Bordeaux. 'In de vijftien jaar dat ik voetbal, heb ik nog nooit zo'n slechte scheids gezien. Dit schijtland verdient geen club als Paris Saint-Germain in zijn competitie', zei hij op 15 maart na het 3-2 verlies.

Hoe belangrijk Ibrahimovic is voor PSG, bleek zaterdag. De Zweed pakte alweer zijn 24ste officiële hoofdprijs in zijn loopbaan en tilde zijn doelpuntentotaal naar tien in de laatste vijf duels voor PSG.

Trainer Laurent Blanc is er daarom ook alles aan gelegen om Ibrahimovic in de return tegen Barcelona uitgerust en wel terug te hebben. 'Dan moet hij er weer staan. Tot dan kan hij wat rust nemen. Ibrahimovic moet even weg van het voetbal.'

Met PSG is Ibrahimovic bezig aan een seizoen dat uitermate succesvol  kan eindigen. De hoofdstedelingen staan bovenaan in de Ligue 1, wonnen dus al de Coupe de la Ligue, de kleine Franse beker, en kunnen op 30 mei in de eindstrijd tegen AJ Auxerre de Coupe de France binnenslepen. De werkgever van Gregory van der Wiel hoopt bovendien te stunten tegen Barcelona in de Champions League.

Bekijk hieronder de persconferentie van Blanc, waarin hij de veelbesproken Ibrahimovic aanhaalt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.