Ibrahimovic steelt opnieuw de show bij PSG

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft Paris Saint-Germain met een hattrick naar de finale om de Coupe de France geschoten. Saint-Étienne was niet bestand tegen de Zweedse geweldenaar die niet alleen een groot aandeel in de 4-1 zege had, maar ook een fraaie mijlpaal bereikte.

Ibrahimovic steelt opnieuw de show bij PSG

Na 21 minuten opende Ibrahimovic het bal in Parijs. De flamboyante spits verzilverde een strafschop. Die rake inzet was er een met statistische waarde. Het was immers zijn honderdste goal in dienst van PSG. Ibrahimovic had slechts 124 optredens nodig om die mijlpaal te bereiken.

Kort na de openingsgoal tekende Romain Hamouma nog wel voor de gelijkmaker met een kopbal, maar uiteindelijk zorgde Ibrahimovic toch nog dat alle aandacht wederom weer naar hem uitging. Waar in de zestigste minuut Ezequiel Lavezzi koppend voor een 2-1 voorsprong had gezorgd, was het slotakkoord voor de Zweed.

Ibrahimovic gaf de bekerzege met twee goals immers nog wat meer cachet. Eerst omspeelde hij doelman Stéphane Ruffier met een soepele voetbeweging om de bal daarna in een leeg doel te schuiven. Vervolgens bepaalde hij met een droge knal ook nog de eindstand: 4-1. Bij de bezoekers ontbrak Ricky van Wolfswinkel overigens in de selectie.

PSG, met Gregory van der Wiel als rechtsback in de basis, plaatst zich door de dadendrang van de bij tijd en wijle onnavolgbare Zweed voor de finale van 30 mei. AJ Auxerre (Ligue 2) is dan de tegenstander.

Hoofdprijzen
Zo is de formatie van Laurent Blanc nog steeds in de running voor alle hoofdprijzen. In de finale om de Coupe de la Ligue wacht immers Bastia als tegenstander komende zaterdag, terwijl de Parijzenaars in de competitie de ranglijst aanvoeren en in de kwartfinale van de Champions League mogen aantreden tegen Barcelona.

Ibrahimovic bouwt ondertussen gestaag verder aan zijn moyenne. Na 124 duels kan hij bogen op 73 competitiedoelpunten, 12 bekergoals, 15 Champions League-treffers en 2 doelpunten in de Super Cup. Met 26 goals dit seizoen heeft hij vooralsnog een groot aandeel in het succes van PSG. In de voorgaande seizoenen was de voormalige Ajacied al even goed op schot. Vorig seizoen met 41 goals en in zijn eerste Parijse jaargang was hij 35 keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.