Ibrahimovic haalt gram met hoofdrol in bekerfinale

De Coupe de la Ligue is een prooi geworden voor Paris Saint-Germain. Bastia maakte geen schijn van kans tegen de extra gemotiveerde Zlatan Ibrahimovic cum suis (0-4).

Ibrahimovic was afgelopen week gesprek van de dag geweest vanwege zijn straf voor denigrerende uitlatingen over de Franse arbitrage. De Zweed, die de uitspraak als 'een farce' en 'een schande voor het voetbal' betitelde, haalde zijn gram in de wedstrijd die hij nog wel kon spelen voor zijn schorsing van vier duels zou ingaan.

Dankzij twee doelpunten van Ibrahimovic kon Paris Saint-Germain, dat aantrad zonder Gregory van der Wiel, al na 41 minuten een voorschot nemen op de Coupe de la Ligue, de minst aansprekende Franse prijs. De ploeg van trainer Laurent Blanc hoefde zich ook geen zorgen te maken omdat Bastia al vanaf de twintigste minuut tot tien man was gereduceerd.

Sebastien Squillaci moest namelijk een overtreding op Ezequiel Lavezzi bekopen met een rode kaart. De andere sanctie voor het vergrijp van de ervaren verdediger – een strafschop – was een welkome prooi voor Ibrahimovic.

Pas diep in de tweede helft gaf PSG extra kleur aan de winst van de Coupe de la Ligue. Invaller Edinson Cavani bracht met twee doelpunten in het laatste kwartier de eindstand op 4-0.

Brandão maakte na een half jaar schorsing en een bovenbeenblessure zijn rentree namens Bastia. Tijdens (overtreding waarbij Van der Wiel een rugwervel brak) en na (kopstoot waarbij Motta zijn neus brak) de competitiewedstrijd bij PSG had hij zich eerder dit seizoen schandelijk misdragen.

Met een hels fluitconcert betrad de Braziliaan tien minuten voor tijd het veld, voor hem viel er op dat moment in geen enkel opzicht nog enige eer te redden.