Hype rond Mascherano, 'de nieuwe Che Guevara'

Reacties

Javier Mascherano is bezig aan een uitmuntend WK. In eigen land heeft dat tot een ware hype geleid. Aandacht waar de middenvelder van Barcelona niet altijd even blij mee is.

Hype rond Mascherano, 'de nieuwe Che Guevara'

Onder anderen door Diego Maradona werd Mascherano tot dé uitblinker uitgeroepen bij de Argentijnen. In eigen land is het enthousiasme enorm. Mascherano wordt 'de nieuwe Che Guevara' genoemd. Behalve met de Argentijnse revolutionair is ook al de vergelijking getrokken met de nationale held: José de San Martín. Op social media gaat zelfs gekscherend het verhaal dat Mascherano hoogstpersoonlijk het zinken van de Titanic had kunnen voorkomen.

Ook Oranje kreeg te maken met de dadendrang van Mascherano. In de slotminuut van de reguliere speeltijd in de halve finale blokte de Argentijn met een weergaloze sliding (foto) de inzet van de Nederlander. Als hij dat niet had gedaan, had Argentinië zondag wellicht helemaal niet aan mogen treden in de finale tegen Duitsland.

De befaamde tackle van Javier Mascherano.
De befaamde tackle van Javier Mascherano.

'Maar ik ben geen Rambo', meent de hoofdrolspeler in Olé  dat de absolute heldenrol veel te veel eer is. 'Ook ben ik niet onze nationale held of een andere superheld. Ik kan niet met al die eer gaan strijken. Ik neem het maar met een korreltje zout, maar eigenlijk is het een beetje gênant. Het is ook geen valse bescheidenheid. Er is namelijk niets ergers dan arrogantie.'

Mascherano ziet zelfs een probleem in de aanhoudende lofzang. 'Als mensen je zoveel roemen, worden de verwachtingen ook steeds weer hoger. Op een gegeven moment kun je daar niet meer aan voldoen. Mensen gaan denken dat je allerlei dingen kunt die je eigenlijk niet waar kunt maken.'

Met landgenoten Lionel Messi en Angel di María behoort Mascherano tot de tien kanshebbers voor de Gouden Bal, de prijs voor Beste speler van het toernooi. De middenvelder geeft bovendien nog maar eens aan, dat het onzin is dat hij vanwege zijn geweldige WK de wereldbeker in ontvangst zou nemen bij een zege op de Duitsers. 'Als dat gebeurt, dan zal Leo de beker in ontvangst nemen', aldus Mascherano over Messi.         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.