VI Live: Vlaar en Sneijder missen, Argentijnen in finale

Reacties

Om ook rondom de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt. Om 22.00 uur vanavond begint Nederland aan de halve finale tegen Argentinië.

VI Live: Vlaar en Sneijder missen, Argentijnen in finale

Bij deze sluiten we VI Live af. Blik terug op de teleurstellende WK-exit van Oranje.

00.45 uur: STRAFSCHOPPEN:
- RON VLAAR MIST!
- LIONEL MESSI FAALT NIET, ARGENTIJNEN LEIDEN
- ARJEN ROBBEN FAALT OOK NIET
- GARAY BEZWIJKT NIET ONDER DE DRUK, 2-1
- WESLEY SNEIJDER MIST OOK, ROMERO KEERT ZIJN INZET
- AGUERO SCOORT OOK
- KUIJT HOUDT ORANJE IN DE RACE
- MAXI RODRIGUEZ SCHIET ARGENTIJNEN NAAR FINALE

00.35 uur: KAN ORANJE NOGMAALS STUNTEN?
Alleen Argentinië slaagde er ooit in tijdens 1 WK 2 strafschoppenreeksen te overleven (in 1990). Laten we hopen dat Nederland deze prestatie evenaart.

00.33 uur: STRAFSCHOPPEN MOETEN UITKOMST BIEDEN!
Is Jasper Cillessen, net als Tim Krul tegen Costa Rica, in staat om Oranje een ronde verder te helpen en dus naar een plaats in de finale! Keeperstrainer Frans Hoek stoomt de doelman klaar voor de beslissende strafschoppenserie. Pakt Cillessen tegen de Argentijnen zijn eerste penalty als betaald voetballer?

00.30 uur: VLAAR GEWELDIG

00.28 uur: CILLESSEN REDT ORANJE
Palacio stormt af richting het doel van Jasper Cillessen, maar de Oranje-doelman keert de kopbal van de Argentijn.

00.20 uur: ARGENTIJNEN WEER COMPLEET
Het duel lag even stil na een lelijke botsing tussen Dirk Kuijt en Pablo Zabaleta. Laatstgenoemde lag er aangeslagen bij en moet tijdelijk het veld verlaten. Lang duurt het niet. Zabaleta is weer terug.

00.15 uur: LAATSTE KWARTIER
De tweede helft van de verlenging is begonnen. Gaat Huntelaar, Robben of Sneijder nu het verschil maken of komt de druk straks op de schouders van Jasper Cillessen te liggen?

00.13 uur: CILLESSEN STOMPT WEG
Doelman Jasper Cillessen speelt een uitstekende wedstrijd. Ook op deze voorzet van Lionel Messi heeft de goalie een passend antwoord.

00.08 uur: OOK DE LAATSTE WISSEL VAN SABELLA
Ook de Argentijnse bondscoach is door zijn wissels heen. Aanvaller Ezequiel Lavezzi maakt plaats voor middenvelder Maxi Rodriguez.

00.03 uur: DAAR IS HIJ DAN, HUNTELAAR!!
De laatste wissel van Van Gaal. Klaas-Jan Huntelaar komt in de ploeg voor aanvoerder Robin van Persie. Mocht Oranje het tot een strafschoppenserie laten komen is het aan Jasper Cillessen de taak om Nederland naar de finale te loodsen. Tim Krul blijft zitten.

23.52 uur: WE GAAN VERLENGEN!
Nederland en Argentinië komen niet tot scoren en maken zich op voor de verlenging. Robben was heel dicht bij, terwijl Vlaar Messi tot dusver in toom weet te houden.

23.50 uur: WAT EEN KANS!!
Arjen Robben is eindelijk los, maar laat dé kans op de winnende treffer liggen. Hij tikt de bal net iets te veel naar buiten en mist. Ondertussen loopt Klaas-Jan Huntelaar warm.

23.40 uur: ARGENTINIË BRENGT VERSE AANVALLERS
Een dubbele wissel bij de Argentijnen. Sergio Agüero lost Gonzalo Higuaín af, terwijl Rodrigo Palacio in de ploeg komt voor Enzo Pérez.

23.36 uur: COMMENTATOR JEROEN GRUETER LAAT NEDERLAND SCHRIKKEN
En daar is het doelpunt roept NOS-commentator Jeroen Grueter. Gelukkig zat hij ernaast! Higuaín tikt de bal vanuit kansrijke positie in het zijnet.

23.33 uur: MESSI EN ROBBEN ONZICHTBAAR
Tot dusver weten de uitblinkers Lionel Messi en Arjen Robben nog niet op te vallen. Robben wordt continu gevolgd door twee Argentijnen, terwijl Ron Vlaar Messi het leven zuur maakt.

23.28 uur:ZORGEN OM JANMAAT
Janmaat ligt groggy op grond nadat hij met zijn hoofd tegen dat hoofd van Rojo knalt. Veltman loopt ondertussen warm, maar Janmaat kan verder. Laten we hopen dat Van Gaal niet nu al door zijn wissels heen is.

23.19 uur: OOK CLASIE IN ACTIE DIT WK
Jordy Clasie komt in de ploeg voor de moegestreden Nigel de Jong, die pas is hersteld van een liesblessure. Clasie was de enige veldspeler die nog geen speelminuten had gemaakt. In de WK-selectie kwam alleen doelman Michel Vorm nog niet in actie.

23.14 uur: HEERLIJKE INGREEP VLAAR
Lionel Messi zet aan voor een actie, maar wordt gestopt door een heerlijke tackle van Ron Vlaar.

23.09 uur: GEEL EN KANS SNEIJDER
Demichelis pakt Robben vast en krijgt geel. Vrije trap op een aardige plek. Wesley Sneijder legt aan, maar schiet ruim over.

23.02 uur: JANMAAT VOOR MARTINS INDI
Daryl Janmaat keert na twee wedstrijden terug in de ploeg. De rechtsachter raakte na de groepswedstrijd Chili zijn basisplaats kwijt. Janmaat lost Indi af en bezet de rechtsbackpositie. Daardoor verkast Dirk Kuijt naar de linkerkant.

22.54 uur: DARYL JANMAAT MAAKT ZICH KLAAR
Daryl Janmaat is bezig aan zijn warming-up en lijkt zich klaar te maken voor de tweede helft. Maar wie gaat er mogelijk af?

22.48 uur: RUST IN SÃO PAULO
Geen treffers tot dusver. Heeft Van Gaal in de tweede helft weer een verrassing in petto? We gaan het zo zien. Nu even vijftien mimuten rust.

22.46 uur: GELE KAART INDI, JANMAAT LOOPT WARM
Bruno Martins Indi vergijpt zich aan Lionel Messi en krijgt van arbiter Cüneyt Çakir de eerste gele kaart van de wedstrijd.Daarnaast oogt Indi ook niet helemaal okselfris. Ondertussen heeft Louis van Gaal Daryl Janmaat uit de dug-out gestuurd.

22.40 uur: SNEIJDER TERUG IN HET VELD
Wesley Sneijder is terug in de ploeg, Oranje weer met elf man.

22.38 uur: SITUATIE SNEIJDER ZORGELIJK
Wesley Sneijder ligt opnieuw op de grond na de aanslag van Martin Demichelis. De spelmaker kijkt zorgelijk, net als zijn coach Van Gaal.

22.33 uur: DE VRIJ GEVAARLIJK
Stefan de Vrij kopt in, maar stuit op doelman Sergio Romero. Tegen Costa Rica was de centrumverdediger ook regelmatig gevaarlijk tijdens de dode spelmomenten. Aan de andere kant is Gonzalo Higuaín gevaarlijk, maar Ron Vlaar grijpt in.

22.30 uur: HALVE FINALE
Tot dusver geen treffers in Sao Paulo. En dat terwijl er gisteren rond dezelfde tijd al vijf inlagen tijdens die andere halve finale.......Ondertussen zet Robben een sprint in.

22.29 uur: MASCHERANO TERUG
Bondscoach Alejandro Sabella stuurt voor de zekerheid wat spelers uit de dug-out voor de warming-up, maar Mascherano is inmiddels weer terug in het veld.

22.25 uur: MASCHERANO NAAR DE KANT NA KOPDUEL MET WIJNALDUM
Javier Mascherano moet naar de kant na een ongelukkig kopduel met Georginio Wijnaldum.

22.25 uur: ARGENTINIË STERKER IN OPENINGSFASE, GARAY GEVAARLIJK
De Argentijnen beginnen sterk aan de halve finale. Steeds weer zijn de Argentijnen gevaarlijk vanaf rechts. Tot dusver geen treffers,wel een gevaarlijk vrije trap en drie corners voor Argentinië. Vooral bij de laatste hoekschop komt Oranje goed weg. Ezequiel Garay kopt van dichtbij over.

22.14 uur: VRIJE TRAP MESSI OP GEVAARLIJK PLEK
Lionel Messi mag vanaf een mooie positie aanleggen voor een directe vrije trap. De kleine balvirtuoos schiet geplaatst, maar doelman Jasper Cillessen pakt zijn inzet klemvast.

22.13 uur: SNEIJDER LOST EERSTE SCHOT RICHTING DOEL
Wesley Sneijder pikt de bal op na slecht uitverdedigen van Javier Mascherano. Het schot van Sneijder is hard, maar mist de juiste richting.

22.01 uur: AFTRAP NEDERLAND - ARGENTINIË
En we zijn begonnen. Hierbij nogmaals de opstellingen.
Nederland: Cillessen; Kuijt, De Vrij, Vlaar, Indi, Blind; Wijnaldum, Sneijder, De Jong; Robben, Van Persie.     
Argentinië:
Romero; Zabaleta, Garay, Demichelis, Rojo; Mascherano, Biglia, Pérez; Lavezzi, Messi en Higuaín.

22.00 uur: NAGEDACHTENIS DI STÉFANO
Een moment van stilte ter ere van de onlangs overleden Alfredo di Stéfano. Na een paar seconden stilte fluit scheidsrechter Cüneyt Çakir al en gaan de spelers over naar de wedstrijd. En dit is niet de eerste keer dat FIFA ongelukkig is in dit soort gevallen. Ook tijdens de herdenking van de in december overleden Nelson Mandela verliep dat ongelukkig. Het publiek zweeg eerbiedig, maar FIFA-voorzitter Sep Blatter besloot na twaalf tellen dat het tijd werd voor een applaus. Pijnlijk......

21.54 uur: OP BETREEDT HET SPEELVELD
Het is bijna zover! Onder aanvoering van Robin van Persie loopt Oranje het veld van de Arena de São Paulo op.

21.50 uur: ORANJE STAAT KLAAR IN DE CATACOMBEN
Gespannen gezichten! De spelers staan klaar om het veld in São Paulo te betreden. In de Arena de São Paulo won Oranje eerder met 2-0 van Chili. Laten we hopen dat die overwinning een voorbode is voor de halve finale tegen Argentinië. 

21.45 uur: ORANJE RICHTING DE KLEEDKAMER
Louis van Gaal gaat zijn mannen nog een keer toespreken voordat ze binnen enkele minuten naar de catacomben gaan. Heeft de bondscoach van Oranje een fraaie verrassing in petto? Nog een kwartier te gaan!

21.23 uur: MESSI EN CO BETREDEN HET SPEELVELD
Lionel Messi en co beginnen aan de warming-up. Dat er Brazilianen is het stadion zijn is wel duidelijk. De Argentijnen kunnen rekenen op een fluitconcert.

21.21 uur: OOK DE VELDSPELERS ZIJN BEZIG MET DE WARMING-UP

21.15 uur: DEN HAAG KAN ORANJE GEWOON VOLGEN
Honderden inwoners van Den Haag kunnen gewoon naar het Nederlands elftal kijken. Een storing trof woensdagmiddag enkele honderden aansluitingen, maar KPN wist de problemen tijdig te verhelpen.

21.11 uur: CILLESSEN OP HET VELD
Jasper Cillessen is zoals verwacht weer als eerst op het veld. De doelman wordt tijdens de warming-up ondersteund door Tim Krul en Michel Vorm, de reservekeepers van Oranje.

21.09 uur: KONINKLIJKE STEUN VOOR ORANJE
Bondscoach Louis van Gaal las dinsdagavond voorafgaand aan het diner een zeer bijzondere brief voor aan zijn staf en spelers. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben de spelers van het Nederlands elftal succes gewenst voor de halve finale tegen Argentinië via een persoonlijke brief.

21.00 uur: SNEIJDER EN VAN PERSIE MEEST ERVAREN INTERNATIONALS
Wesley Sneijder en Robin van Persie zijn sinds de kwartfinale tegen Costa Rica de twee meest ervaren WK-spelers in de Oranje-historie. Sneijder staat tegen Argentinië  voor zijn 17de WK-wedstrijd af, terwijl Van Persie voor de zestiende keer in actie gaat komen op het mondiale eindronde.

20.44 uur: OPSTELLING ARGENTINIË BEKEND
Ook de opstelling van Argentinië is bekend. Bij de Argentijnen ontbreekt Ángel di María, een van de uitblinkers van dit WK, vanwege een hamstringblessure. Zijn plaats wordt ingenomen door Benfica-aanvaller Enzo Perez. Argentinië treedt tegen Nederland aan zonder Sergio Agüero. De aanvaller van Manchester City heeft de concurrentiestrijd om een basisplaats verloren van Ezequiel Lavezzi.
Argentinië: Romero; Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo; Biglia, Mascherano; Perez, Messi, Lavezzi; Higuaín.

20.32 uur: DE JONG, VLAAR EN VAN PERSIE STARTEN
De opstelling van het Nederlands elftal is bekend. Nigel de Jong is net als Ron Vlaar en Robin van Persie fit genoeg om te starten. Het drietal was lang onzeker voor het halve finale-duel met Argentinië. De Jong is hersteld van een liesblesurre. Aanvoerder Van Persie kampte met maag- en darmklachten, terwijl Vlaar knieklachten had na de kwartfinale tegen Costa Rica.
Nederland:  Cillessen; Kuijt, De Vrij, Vlaar, Indi, Blind; Wijnaldum, Sneijder, De Jong; Robben, Van Persie.     

20.27 uur: FANS RICHTING HET STADION

20.15 uur: DE SFEER IS ONDANKS HET WEER OPPERBEST

20.08 uur: FANS RICHTING ARENA DE SAO PAULO
Honderden supporters zijn op weg naar het stadion in São Paulo. Nederland wordt tegen de Argentijnen gesteund door ruim drieduizend landgenoten, al zijn ook de Braziliaanse voetbalfans in het stadion op de hand van Oranje. Dat hun land de finale niet wist te halen is een ramp. Maar als aartsrivaal Argentinië zich wel plaatst voor de eindstrijd is een catastrofe voor de Brazilianen.

19.50 uur: GAAT ROBBEN ZIJN ORANJE-PRODUCTIE VERDER UITBREIDEN?
Arjen Robben was in zijn tachtig interlands betrokken bij 49 doelpunten. De aanvaller van Bayern München scoorde zelf 26 keer en bereidde 23 doelpunten van ploeggenoten voor.

19.01 uur: GEEN ORANJE VOOR DEN HAAG?
Stress in Den Haag! Een storing in een glasvezelkabel van KPN kan weleens voor een hoop ergernis zorgen. Op dit moment hebben honderden mensen geen televisie-signaal. Het is voor hen te hopen dat de problemen voor 22.00 uur, als Nederland en Argentinië af gaan trappen voor de halve finale, opgelost zijn...

19.00 uur: MINUUT STILTE TER NAGEDACHTENIS VAN DI STÉFANO
Voorafgaand aan het duel Nederland - Argentinië, aanvang 22.00 uur, wordt Alfredo Di Stéfano door middel van een moment van stilte herdacht. De voetballegende overleed maandag op 88-jarige leeftijd.

17.35 uur: DE GLAZEN BOL
Op de website van FIFA voorspellen allerhande prominenten de uitkomst van de halve finale. Edgar Davids voorziet een zege. 'De Nederlanders hebben nu de steun van 200 miljoen Braziliaanse fans. Bovendien is Argentinië nog niet in grootse vorm. Toch kunnen deze wedstrijden speciale krachten naar boven brengen. Ik denk dat Nederland het resultaat van 1998 gaat herhalen: een 2-1 overwinning', verwijst de middenvelder van weleer naar het toernooi waar hij zelf ook bij was. Klik hier voor  meer voorspellingen.

16.30 uur: DE BONDSCOACHES BLIKKEN VOORUIT

16.30 uur: MÁXIMA JUICHT VOOR NEDERLAND
Koningin Máxima juicht woensdagavond voor Oranje, bij de halve finale van het WK tegen Argentinië, haar geboorteland. 'De koning en koningin zijn uiteraard supporters van het Nederlands elftal. Koningin Máxima is Nederlandse en is dus voor Nederland', liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten.

15.15 uur: HUNTELAAR HEEFT ER ZIN IN
Ruim zes uur voor de wedstrijd laat Klaas-Jun Huntelaar via Twitter weten uit te kijken naar het duel met Argentinië in de halve finale van het WK. Tegen Mexico was de spits als invaller nog erg belangrijk met een doelpunt en een assist, waardoor Oranje in de slotfase een 1-0 achterstand omboog in een overwinning. Vervult hij opnieuw een heldenrol?

15.00 uur: DUITSERS BANG VOOR NEDERLAND
Argentijns dagblad El Dia weet al bijna zeker dat Argentinië de tegenstander van Duitsland gaat worden in de finale van dit WK. De krant kop met 'Vamos por la final' ('Op naar de finale'). De Duitsers hopen zelf ook op een finale tegen de Zuid-Amerikanen. Volgens de lezers van de Bild zou Die Mannschaft namelijk meer kans maken tegen de Argentijnen. Ruim zeventig procent van de lezers van die krant ziet Oranje vanavond graag verliezen.

Op de website van het Duitse medium is in een analyse te lezen dat Duitsland 'ondanks Messi en een sterke Argentijnse defensie' niet bang hoeft te zijn voor de Argentijnen. 'Naast Duitsland is Nederland het sterkste land op dit WK. Robben verkeert in de vorm van zijn leven en hij kent alle Bayern-spelers goed. In de WK-finale verliezen van onze buren zou een catastrofe zijn. Doe ons daarom Argentinië maar, daar zijn we niet bang voor.'

14.09 uur: NS GAAT UIT VAN ZEGE ORANJE
Zelfs de NS lift mee op het succes van Oranje.

13.42 uur: ROBBEN MEER ONDERDEEL TEAM
'Arjen Robben is veel meer een teamspeler dan Lionel Messi', aldus Henk ten Cate, die als assistent-trainer van Frank Rijkaard bij Barcelona trainer was van Messi, tegen de NOS. 'Robben doet mee in de omschakeling en Messi niet. Daarnaast is Robben echt onderdeel van het Nederlands elftal en Argentinië is helemaal afhankelijk van Messi. Hij is eigenlijk het team.'

13.15 uur: JUBILEUM
Het duel met Argentinië levert het Nederlands elftal een fraaie mijlpaal op. De halve finale van woensdag in São Paulo is de 750ste interland in de Oranje-historie.

VI zet een aantal opvallende cijfers op een rij.

12.30 uur: ROBBEN VS. MESSI
De wedstrijd van vanavond staat ook in het teken van het duel tussen Arjen Robben en Lionel Messi. Wie slaagt erin om zijn land naar de WK-finale te leiden?

12.12 uur: ALLEEN CLASIE EN VORM NOG NIET IN ACTIE
Nederland gebruikte al 21 van zijn 23 selectiespelers. Jordy Clasie (Feyenoord) en doelman Michel Vorm (Swansea City) zijn de enige twee die dit WK nog niet in actie kwamen.

Klik hier voor meer feiten in aanloop naar de halve finale tegen Argeninië.

11.55 uur: IN DE STEMMING KOMEN
Zestien jaar geleden gaf Dennis Bergkamp het goede voorbeeld.

11.02 uur: SLECHTS EEN NEDERLAAG
Van de voorgaande acht duels met Argentinië verloor Nederland er slechts één. Klik hier voor een terugblik op de eerdere ontmoetingen tussen beide voetbalgrootmachten.

10.21 uur: SLECHT VOORTEKEN?
Nederland speelde één keer eerder op 9 juli, maar exact twintig jaar geleden liep die wedstrijd niet goed af. In de kwartfinale van het WK in de Verenigde Staten ging Oranje met 3-2 onderuit tegen Brazilië, dat zich uiteindelijk ook kroonde tot wereldkampioen. Branco zorgde in de 81ste minuut voor de beslissing in Dallas.

10.01 uur: PRIMA STEMMING BIJ ORANJE
De sfeer zit er goed in bij het Nederlands elftal, twaalf uur voor de aftrap.

10.00 uur: ONGESLAGEN REEKS
Nederland bleef in zijn laatste vijftien competitieve interlands ongeslagen (W13, G2). Die reeks behelst tien WK-kwalificatieduels en vijf eindronde-wedstrijden. De laatste competitieve nederlaag dateert van 17 juni 2012 op het EK in Polen en Oekraïne: 2-1 tegen Portugal.

Klik hier voor meer feiten in aanloop naar de halve finale tegen Argeninië.

De voorspelling van Diego Maradona is duidelijk: 5-2 voor Nederland.
De voorspelling van Diego Maradona is duidelijk: 5-2 voor Nederland.

09.41 uur: VIJF TWIJFELGEVALLEN
Dinsdagavond begon het Nederlands elftal met de volledige 23-koppige selectie aan de laatste training in São Paulo, maar het is nog onzeker over bondscoach Louis van Gaal tegen Argentinië over iedereen kan beschikken. Daryl Janmaat en Robin van Persie kampten met maag- en darmklachten, terwijl Ron Vlaar last heeft van een knie. Leroy Fer en Nigel de Jong zijn op de weg terug van respectievelijk een hamstring- en liesblessure, waardoor zij in principe niet verwacht werden in de halve finale. Maar wellicht volgt een snellere rentree?

09.18 uur: OPHEF OVER SCHEIDSRECHTER
De beslissing om Cüneyt Çakir aan te stellen als scheidsrechter bij de halve finale van woensdagavond zorgde voor ophef in Argentinië, waar men vraagtekens zet bij de connecties van de Turk met Nederland. Jaap Uilenberg is de coach van de 37-jarige Çakir, die ook nog eens een goede bekende is van Björn Kuipers.

09.00 uur: DE DAG VAN ORANJE
Matchday! Vanaf 22.00 uur vanavond staan Nederland en Argentinië in São Paulo tegenover elkaar in de halve finale van het WK. Nog maar net bekomen van de mokerslag die Duitsland gisteravond in die andere halve finale uitdeelde aan Brazilië (7-1), richt de VI-redactie het vizier uiteraard alweer op Oranje. Vanaf deze plek houden we je de hele dag op de hoogte van ál het nieuws rondom beide ploegen! Wie plaatst zich voor de finale van zondag in Maracanã?

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.