Hyballa als schild voor spelersgroep richting Ajax-thuis

Reacties

Na vier verliesbeurten op rij komt de degradatiezone dichterbij voor NEC, maar trainer Peter Hyballa wil niet dat boze fans zich richten op zijn spelers. De Duitser springt in de bres voor wat hij noemt 'een jonge groep'.

Hyballa als schild voor spelersgroep richting Ajax-thuis

Na nederlagen tegen ADO Den Haag, FC Utrecht, Vitesse en FC Groningen staat de formatie uit Nijmegen nog maar twee punten boven de degradatiestreep. De thuiswedstrijd tegen Ajax komt dan ook ongelegen, aangezien NEC in 2005 voor het laatst won van de Amsterdammers. Hyballa vraagt op de clubwebsite van de Gelderlanders dan ook om een duwtje in de rug.

'Ik hoop echt dat we de steun van het publiek krijgen. Ik snap dat men teleurgesteld is in hoe het momenteel loopt, maar juist nu heeft de spelersgroep de steun nodig', stelt de gepassioneerde trainer. 'De fans mogen mij afmaken, maar niet de spelers. Het is een hele jonge groep en negatieve geluiden hebben echt een invloed daarop.  Geloof mij maar dat iedereen er iedere dag alles voor doet en dat ze alle steun verdienen, zeker in deze tijden.'

Met Ajax, FC Twente, Excelsior, AZ en SC Heerenveen als laatste tegenstanders in het seizoen, gaat NEC een loodzwaar slot van de competitie tegemoet. 'We kunnen en mogen niet moedeloos worden in deze periode. Ik zal ook altijd optimistisch blijven na afloop van wedstrijden, omdat ik geloof in die pedagogische stijl. Ik hou van deze jongens. Helemaal in deze tijd kan ik niet van ze weg klappen. We krijgen natuurlijk een aantal tikken te verwerken, maar dat maakt de groep ook weer sterker.'

NEC - Ajax wordt zaterdagavond afgewerkt (aftrap 19.45 uur). De kloof ten opzichte van de degradatiezone is slechts twee punten. NEC staat veertiende met 28 punten, terwijl Roda JC Kerkrade op dit moment de nummer zestien is met twee punten minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.