Huth schiet Stoke in slotfase naar winst op Aston Villa

Stoke City heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Kenwyne Jones en Robert Huth bezorgden The Potters in de slotfase drie punten thuis tegen Aston Villa (2-1).

Huth schiet Stoke in slotfase naar winst op Aston Villa

Na de eerste drie speelronden was Stoke nog puntloos in de Premier League, maar uitgerekend tegen het goed gestarte Villa pakte de ploeg van manager Tony Pulis de eerste zege. Daar leek het lang niet op uit te draaien, want na 79 minuten stond het nog 0-1 door een treffer van Stewart Downing. De middenvelder wist het net te vinden op aangeven van Gabriel Agbonlahor.

Maar de thuisclub gaf niet op en in de slotfase kantelde het duel. In de tachtigste minuut bracht Jones de stand op gelijke hoogte door een voorzet van Matthew Etherington binnen te koppen en in blessuretijd maakte de mee opgenomen Huth (foto) het feest compleet voor de Stoke-fans, door van dichtbij de 2-1 binnen te schieten. Opnieuw was Etherington de aangever.

Stoke komt door de overwinning op drie punten uit vier duels, waardoor het de achttiende plaats bezet. Aston Villa heeft drie punten meer en staat nu zevende in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen