Dembélé met twee treffers goud waard voor Fulham

Moussa Dembélé heeft zijn waarde voor Fulham bewezen door twee keer te scoren tegen Wolverhampton Wanderers. Chelsea en Arsenal maakten geen fout tegen respectievelijk West Ham en Bolton.

Fulham-Wolverhampton Wanderers 2-1The Wolves namen op bezoek bij Fulham, waar Moussa Dembélé een basisplaats had, de voorsprong door een doelpunt van Jelle van Damme. De Belg schoot van dichtbij goed binnen op aangeven van Kevin Doyle.

Meteen na rust bewees Dembélé zijn waarde voor The Cottagers door vanaf de punt van het strafschopgebied met een droge knal voor de gelijkmaker te tekenen. Het werd nog mooier voor de Belg: in blessuretijd schoot de van AZ overgekomen aanvaller zijn ploeg naar de volle winst.

Na drie gelijke spelen uit de eerste drie duels heeft Fulham zijn eerste driepunter dus inmiddels te pakken. West Ham United-Chelsea 1-3 Al snel werd duidelijk dat Chelsea een makkelijke middag tegemoet ging. Na twee minuten spelen kopte Michael Essien op aangeven van Didier Drogba de openingstreffer binnen. Een kwartiertje later verdubbelde Salomon Kalou de score met een bekeken schotje in de onderhoek.

De tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig meer. The Blues leken het wel te geloven, terwijl West Ham niet bij machte was iets te forceren. Tien minuten voor tijd zorgde Michael Essien met zijn tweede doelpunt van de middag voor de 0-3. Vlak voor tijd deed Scott Parker nog iets terug, maar de spanning kwam niet meer terug in de wedstrijd.

Chelsea is door de overwinning nog als enige Engelse ploeg zonder puntenverlies. De ploeg van manager Carlo Ancelotti gaat fier aan kop in de Premier League.

Manchester City-Blackburn Rovers 1-1 Op bezoek in Manchester nam Blackburn na een klein halfuur spelen de leiding door een schot van Nikola Kalinic. De voorsprong was verdiend, aangezien de bezoekers vanaf het begin het spel dicteerden.

Na rust drong City meer en meer aan. De ploeg van trainer Roberto Mancini kwam met beduidend meer elan uit de kleedkamer dan voor de thee. Rovers-doelman Paul Robinson kon nog enkele keren redding brengen, maar had geen antwoord op een knal van Patrick Veira: 1-1.

Het betekende het eerste competitiepuntje voor The Citizens.

West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 1-1The Spurs, met Rafael van der Vaart is de basis, kwamen net binnen het halfuur op voorsprong door een doelpunt van Luka Modric. De Kroaat was succesvol met een geplaatste schuiver in de linker onderhoek.

Vlak voor rust maakte de thuisploeg gelijk. Chris Brunt kopte van dichtbij binnen na een prima voorzet van Peter Odemwingie.

Arsenal-Bolton Wanderers 4-1Vanaf de eerste minuut zocht de thuisploeg de aanval. Het mocht een klein wonder genoemd worden dat het eerste doelpunt nog ruim twintig minuten op zich liet wachten. Nieuwkomer Laurent Koscielny gaf in een klassieke scrimmage het laatste tikje: 1-0.

Op slag van rust betaalden The Gunners echter de tol voor het missen van talloze kansen. De eerste keer dat de gasten zich voor het doel lieten zien was het meteen raak. Johan Elmander kopt op aangeven van Lee Chung-Yong de gelijkmaker achter doelman Almunia.

Uiteindelijk kwam het toch nog goed voor de mannen van manager Arsène Wenger. Een kwartier na rust kopte Marouane Chamakh zijn ploeg naar een voorsprong. Toen even later Gary Cahill na een charge op Chamakh met rood van het veld werd gestuurd, was het pleit helemaal beslecht. Alexandre Song zorgde met een prachtige solo-actie voor de derde treffer van de thuisploeg en het vierde doelpunt kwam op naam van invaller Carlos Alberto Vela.

Arsenal wipte door de driepunter over Manchester United heen in de Premier League en volgt koploper Chelsae op twee punten. Wigan Athletic-Sunderland 1-1De wedstrijd tussen Wigan Athletic en Sunderland ging gelijk op. Al kon Lee Cattermole namens The Black Cats al na twintig minuten inrukken. Binnen vijf minuten ontving de middenvelder twee gele kaarten voor overtedingen op respectievelijk Mohamed Diame en Hugo Rodallega.

De thuisploeg ontwikkelde een klein overwicht, maar wist dat lange tijd niet uit te drukken in de score. De openingstreffer viel een kwartier na rust, maar was opmerkelijk genoeg níet voor Wigan. De Ghanees Asamoah Gyan zette de gasten op voorsprong. Vlak voor tijd trok Antolin Alcaraz met een kopbal de stand weer gelijk. Een remise was de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Newcastle United-Blackpool 0-2.Het enige doelpunt van de eerste helft werd op slag van rust gemaakt door Charlie Adam. De linkspoot schoot raak vanaf de strafschopstip. Newcastle United leverde op eigen veld een zwakke prestatie. Het belangrijkste wapenfeit was een schot op de paal van Mike Williamson.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. The Seasiders konden pas in blessuretijd opgelucht ademhalen toen DJ Campbell de wedstrijd met de 0-2 in het slot gooide.