Hutchinson: 'Ik denk niet dat het weer 10-0 wordt'

Reacties

Feyenoord moet het in de voorronde van de Champions League opnemen tegen het Turkse Besiktas, waar ex-PSV'er Atiba Hutchinson onder contract staat. De Canadees kijkt uit naar het treffen met de Rotterdammers.

Hutchinson: 'Ik denk niet dat het weer 10-0 wordt'

Hutchinson maakte in 2010 de overstap van FC Kopenhagen naar PSV, waar hij drie seizoenen zou spelen. Vorig jaar zomer verkaste hij naar Besiktas, waarna hij sinds zijn transfer naar Istanbul niet meer in Nederland is geweest, zo vertelt hij aan Voetbal International. De dubbele confrontatie met Feyenoord (op 29 of 30 juli in Rotterdam, een week later is de return in Turkije) wordt voor Hutchinson een bijzondere.

'Ik heb prima herinneringen aan het spelen in Nederland, dus ik kijk ernaar uit om weer een keer tegen Feyenoord te voetballen', aldus Hutchinson, die het evenwel graag tegen een andere opponent had opgenomen. 'Er zaten een paar clubs bij die we stiekem liever hadden getroffen, Feyenoord was er nou net één die we hadden willen ontlopen.'

Toch ziet Hutchinson ook voordelen van het direct spelen tegen een sterke tegenstander. 'Het wordt in ieder geval een aardige test voor ons. Tegen een sterke tegenstander als Feyenoord moet je er direct staan en is er geen ruimte voor onderschatting. Daarbij: het is de Champions League-kwalificatie, dus geen enkele wedstrijd zou gemakkelijk worden.'

Dat zal het tegen Feyenoord ook zeker niet worden, weet Hutchinson. Hij speelde in zijn drie seizoenen bij PSV regelmatig tegen de Rotterdammers. 'En dat waren altijd lastige duels, behalve misschien die ene wedstrijd in Eindhoven...' Hij verwijst daarmee naar 24 oktober 2010, toen Feyenoord door Hutchinson en PSV met 10-0 van het veld werd geveegd.

Atiba Hutchinson (links) namens PSV in achtervolging op Feyenoorder Georginio Wijnaldum. De Canadees en PSV klopten Feyenoord in 2010 met 10-0. Binnenkort speelt Hutchinson wéér tegen Feyenoord, dit keer met Besiktas.
Atiba Hutchinson (links) namens PSV in achtervolging op Feyenoorder Georginio Wijnaldum. De Canadees en PSV klopten Feyenoord in 2010 met 10-0. Binnenkort speelt Hutchinson wéér tegen Feyenoord, dit keer met Besiktas.

Zo ver zal de ploeg van Fred Rutten het tegen Besiktas niet laten komen, verzekert Hutchinson. 'Nee, ik verwacht niet dat het weer 10-0 wordt. Totáál niet zelfs', lacht hij. 'Feyenoord is, zeker in De Kuip, gewoon een lastige tegenstander. Er hangt een geweldige sfeer, het publiek staat altijd voor de volle honderd procent achter de ploeg. Maar dat soort taferelen zijn we in Turkije wel gewend, dat zal niet nieuw voor ons zijn.'

Bij de Turkse ploeg, waar ook de in Zaandam geboren Turkse international Oguzhan Özyakup onder contract staat, is sinds vorig seizoen nog weinig veranderd. 'Demba Ba (spits van Chelsea, red.) is eigenlijk de eerste nieuweling. Hij brengt natuurlijk heel wat ervaring mee en heeft in het verleden bewezen makkelijk doelpunten te maken. Misschien dat er nog één of twee spelers bijkomen', denkt middenvelder Hutchinson, die ook wel eens als rechtsback speelt. 'Hoe dan ook: we zullen klaar zijn voor Feyenoord.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.