Huntelaar viert jubileum met goal, Uth doet Verhaegh pijn

Klaas Jan Huntelaar heeft zijn honderdvijftigste Bundesliga-wedstrijd namens Schalke 04 opgeluisterd met een goal tegen Hamburger SV. FC Augsburg-captain Paul Verhaegh trof oud en vertrouwd doel vanaf de strafschopstip.

Schalke 04 - Hamburger SV 3-2
Hamburger SV ging voortvarend van start in Gelsenkirchen en had al in de vierde minuut een voorsprong via Nicolai Müller, maar die werd zeven minuten voor rust weggepoetst door Max Meyer. Nadat Johan Djourou eveneens nog voor de pauze moest inrukken na zijn tweede gele kaart, liep Schalke in de tweede helft weg bij de middenmoter.

Huntelaar luisterde zijn honderdvijftigste competitiewedstrijd in het shirt van Die Königsblauen na ruim een uur op met een doelpunt en zette de thuisploeg daarmee op het juiste spoor. Een goal van de spits lag overigens in de lijn der verwachting, want in de voorgaande negen confrontaties met HSV was hij al tien keer trefzeker geweest. Enkel tegen Heracles Almelo scoorde hij vaker (elf doelpunten in negen duels).

Alessandro Schöpf nam in de 77ste minuut de 3-1 voor zijn rekening, waarna Gojko Kacar in de absolute slotfase de eindstand op 3-2 bepaalde. Daarmee komt Schalke na 24 speelronden op 38 punten. Dat is goed voor de zesde plaats. HSV moet het met 28 punten doen met een elfde plaats.

1899 Hoffenheim - FC Augsburg 2-1
Kevin Volland hielp de nummer zeventien in de 25ste minuut al aan een voorsprong in de kelderkraker tegen FC Augsburg, maar Verhaegh bracht de bezoekers nog voor rust weer naast de voormalig ploeg van trainer Huub Stevens. Dat deed de captain vanaf de strafschopstip. Oud en vertrouwd, want veertien van de zestien Bundesliga-treffers van de rechtsback vielen uit een penalty.

Ex-Heraclied en voormalig spits van SC Heerenveen Mark Uth bezorgde de thuisploeg in de 81ste minuut alsnog de pas vierde competitiezege van dit seizoen. Door die overwinning is de achterstand van de nummer zeventien naar Augsburg (dertiende) nog slechts vier punten.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1-4
Een andere laagvlieger, Werder Bremen, presteerde woensdagavond een stuk opmerkelijker. De ploeg won afgetekend met 4-1 op bezoek bij subtopper Bayer Leverkusen. Grote man bij Werder was oude rot Claudio Pizarro. De 37-jarige spits borduurde met drie goals na rust voort op het werk van Fin Bartels, die de nummer zestien al in de vijfde minuut op voorsprong zette. Papy Djilobodji bezorgde de thuisploeg met een eigen doelpunt tussendoor nog de eretreffer. Werder is nu voor even uit de gevarenzone (zestiende), Leverkusen is zevende met 35 punten.