Primeur Finnbogason helpt FC Augsburg aan punt

Reacties

Alfred Finnbogason heeft tegen Borussia Mönchengladbach zijn eerste doelpunt in de Bundesliga gemaakt. Voor een zege van Augsburg was het niet genoeg (2-2).

Primeur Finnbogason helpt FC Augsburg aan punt

Na het einde van het debuut op de Europese velden – Liverpool schakelde de Duitsers donderdag uit – kon FC Augsburg zich volledig richten op de Bundesliga en de strijd om handhaving.

Finnbogason had zijn ploeg daarbij een grote dienst kunnen bewijzen. De IJslandse spits had in de blessuretijd de pech dat zijn poging strandde op de paal, waardoor het onderhoudende duel met Borussia Mönchengladbach Augsburg een punt opleverde.  

Toch was er voor Finnbogason wel reden om met een goed gevoel terug te kijken. De voormalig Eredivisie-goalgetter, die in de winterstop op huurbasis naar Augsburg trok, maakte zijn eerste treffer in de Bundesliga.

In de vijftigste minuut poetste Finnbogason de Borussia-openingstreffer van Raffael weg. Daarbij was hij dank verschuldigd aan Paul Verhaegh, die met een loepzuivere voorzet de 1-1 op een presenteerblaadje bood.

Augsburg had in de 53ste minuut de rollen omgedraaid. Maar de 2-1 van Caiuby bleek niet genoeg voor een driepunter. Sterker nog, Fabian Johnson temperde twee minuten later de vreugde bij de thuisploeg.

Dankzij de remise heeft FC Augsburg nog wel een gat naar de gevarenzone van vier punten. Voor Borussia Mönchengladbach was het gelijkspel een tegenvaller in de strijd om de Champions League-plaatsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.