Huntelaar: 'Een leuk weerzien met Stevens'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar kijkt uit naar het duel van Schalke met VfB Stuttgart. De spits loopt zaterdag in het uitduel immers een oude bekende tegen het lijf: Huub Stevens.

Huntelaar: 'Een leuk weerzien met Stevens'

Stevens moet Stuttgart voor degradatie behoeden en krijgt bij die taak al in zijn tweede duel te maken met zijn geliefde Schalke. In de periodes 1996-2002 en 2011-12 was hij daar trainer en in 1997 won hij de UEFA Cup.

'Dat wordt een leuk weerzien met Huub', zegt Huntelaar tegen Voetbal International over de Limburger met wie hij succesvol samenwerkte bij Schalke. 'Ik was niet verbaasd dat hij weer trainer werd van Stuttgart. Het is bekend dat Huub graag in Duitsland werkt en er was meer interesse voor hem, hij werd ook genoemd bij Werder Bremen.'

'Natuurlijk zijn er gevoelens', vertelde Stevens donderdag al tijdens de persconferentie. 'Maar die moet je buitensluiten, als je professional bent. Het verleden is niet zo belangrijk, vandaag en morgen zijn veel belangrijker.' Daarmee doelde de 61-jarige Limburger op de ranglijst, waarop Stuttgart ondanks de 4-1 overwinning van afgelopen vrijdag tegen SC Freiburg nog altijd vijftiende staat.

Stevens ziet het niet als een voordeel dat hij tegenover zijn oude club staat. 'Ik ken de mentaliteit van Schalke, maar de spelers niet.' Toch zijn er genoeg spelers bij Die Königsblauen  die er ook al speelden toen Stevens er in 2011/12 (derde) en 2012/13 (vierde) trainer was. Een van hen is Huntelaar, die zaterdag nog drie keer scoorde tegen FSV Mainz 05 (4-1). 'Hij is een type spits dat je niet veel meer ziet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.