Huntelaar draagt steentje bij aan bekersucces Schalke

Klaas-Jan Huntelaar heeft met Schalke 04 zonder al te veel problemen de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. De spits deed van zich spreken.

Schalke heeft in de eerste ronde afgerekend met FC 08 Villingen (1-4). Huntelaar, die deze week zijn naam terugzag in de voorselectie van Oranje, kreeg in de tweede helft de assist voor de 0-3 van Johannes Geis op zijn naam. Maar meer dan de bal opzijleggen deed hij niet. In de 86ste minuut bracht Huntelaar de 0-4 op het scorebord door alleen voor keeper Daniel Miletic de bal in het doel te schieten.

Zesdeklasser Villingen maakte zoals verwacht weinig kans op een stunt in de eerste officiële wedstrijd van Markus Weinzierl als trainer van Schalke 04. Nieuwelingen Naldo, Abdul Rahman Baba en Breel Embolo maakten hun eerste officiële minuten voor Die Königsblauen. Embolo luisterde zijn debuut op met de 0-2, terwijl Dennis Aogo de score had geopend. In de laatste minuut redde Villingen nog wel de eer.