Huntelaar deelt nu tweede plek met Makaay op eervolle lijst

Reacties

Een week na zijn pijnlijke misser heeft Klaas-Jan Huntelaar zich zaterdag weer van zijn goede kant laten zien. De spits van Schalke 04 heeft daarmee een prestatie van Roy Makaay geëvenaard.

Huntelaar deelt nu tweede plek met Makaay op eervolle lijst

Huntelaar revancheerde zich zaterdag voor zijn gemiste strafschop tegen Bayer Leverkusen. Zijn doelpunt droeg bij aan de drie punten tegen Hannover 96 (1-3). De spits kan daardoor ook voor de vierde keer in Duitse dienst dubbele cijfers overleggen.

Met zijn treffer tegen Hannover 96 is Huntelaar zaterdag ook Arjen Robben gepasseerd op de ranglijst van Nederlandse topschutters in de Bundesliga. De teller van de Oranje-international van Schalke 04 staat na 157 duels op 78 treffers. Met dat aantal is hij zijn Bayern-landgenoot voorbij, die inclusief zijn vier goals dit seizoen op in totaal 77 doelpunten staat.

Huntelaar heeft ook Roy Makaay geëvenaard, die 129 duels met Bayern München nodig had om tot dat Bundesliga-totaal te komen. Der Hunter zal nog zeker een jaar actief moeten zijn in Duitsland om het record van Willi Lippens te verbreken. Die Ente scoorde in de jaren zestig en zeventig 92 keer namens Rot-Weiss Essen en Borussia Dortmund. De enkelvoudig Oranje-international is daarmee de meest productieve Nederlander in de Bundesliga.  

Mede dankzij de productie van Huntelaar houdt Schalke 04 zicht op een plaats in de voorronde van de Champions League. 'We willen nu de laatste twee wedstrijden winnen. En dan zullen we zien wat het seizoen oplevert', aldus de spits, die met zijn club zesde staat op twee punten van nummer vier Borussia Mönchengladbach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.