Huntelaar in voetsporen van Makaay en Robben

Klaas-Jan Huntelaar was afgelopen zaterdag goud waard voor Schalke 04. De Oranje-international nam in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln (5-1 zege) drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening.

Huntelaar in voetsporen van Makaay en Robben

Huntelaar voegde zich met die prestatie bij een select gezelschap landgenoten. In het verleden slaagden slechts vier andere Nederlanders erin minstens één keer een hattrick te maken in een Bundesliga-wedstrijd.

Willi Lippens was op 6 september 1969 de eerste. De aanvaller, die vanwege zijn waggelende loop de bijna Die Ente (de eend) had, maakte op die dag drie goals in de thuiswedstrijd van Rot-Weiss Essen tegen Hertha BSC (5-2). Lippens is met 92 treffers nog altijd de productiefste Nederlander ooit in de Bundesliga.

Na Lippens was Arie van Lent de tweede landgenoot met minstens drie treffers in één duel in de Duitse topcompetitie. De aanvaller uit Opheusden, tegenwoordig als trainer werkzaam bij Kickers Offenbach, kwam in de Duitse topklasse uit voor Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach en maakte in totaal twee hattricks.

Bayern München-aanvallers Roy Makaay en Arjen Robben maken de lijst vol. Robben staat op twee hattricks in dienst van Der Rekordmeister, terwijl Makaay tussen 2003 en 2007 in totaal in vier competitiewedstrijden minimaal drie keer scoorde. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's