Huntelaar deelt met gemiste penalty in malaise Schalke 04

Schalke 04 heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Bayer Leverkusen, dat in de tweede helft uit geslagen positie terugkwam: 2-3. Klaas-Jan Huntelaar speelde een negatieve hoofdrol door een penalty te missen.

Leverkusen boog tussen de 54ste en de 60ste minuut een 2-0 achterstand om in een voorsprong. Julian Brandt tekende voor de aansluitingstreffer en een blunder van Ralf Fährmann betekende de gelijkmaker van Karim Bellarabi. Een counter uit het boekje leidde vervolgens tot de winnende goal van Javier Hernández, waardoor Leverkusen voor de zesde keer op rij won in de Bundesliga.

Zo bleek een uitmuntende eerste helft niet voldoende voor Schalke 04 om de vormcrisis in de kiem te smoren. De rampspoed leek zich al aan te kondigen toen Huntelaar in de vijfde minuut een penalty gekeerd zag worden door Bernd Leno. Het was alweer de zevende keer dat de Nederlandse spits faalde vanaf de strafschopstip in de Bundesliga. Door doelpunten van Eric Choupo-Moting en Leroy Sané leek Schalke vervolgens alsnog op weg naar een zege, maar dat was buiten de comeback van Leverkusen gerekend.

Door de zege in Gelsenkirchen lijkt de ploeg van trainer Roger Schmidt bijna zeker van Champions League-voetbal. Leverkusen verstevigt de derde plek en heeft nog zes punten nodig in de laatste drie duels om een plek in het miljoenenbal veilig te stellen. Schalke blijft zevende en heeft misstappen van de concurrentie nodig om plaatsing voor Europees voetbal af te dwingen. Coach André Breitenreiter pakte met zijn dolende elftal slechts één punt in de laatste vier duels.