Hull zet Leicester terug op aarde bij Premier League-start

Leicester City is het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een verrassende 2-1 nederlaag tegen het gepromoveerde Hull City. Met wat geluk maakte de kampioen de achterstand in eerste instantie nog ongedaan, op de tweede tegengoal had de ploeg van manager Claudio Ranieri geen antwoord.

Hull bevindt zich dit seizoen na een onrustige voorbereiding in een situatie die ook Leicester tot voor kort heel bekend voorkwam; die van degradatiekandidaat. Bij de seizoenstart hadden The Foxes echter grote moeite de favorietenrol waar te maken tegen The Tigers, zoals Ranieri in aanloop naar het seizoen al min of meer voorspelde. Niet Jamie Vardy of Riyad Mahrez, maar Abel Hernández stal daarom de show.

Met een prachtige omhaal opende de Uruguayaanse spits vlak voor rust de score via ploeggenoot Adama Diomandé. De man die vorig seizoen twintig keer scoorde in het Championship, aarzelde geen moment toen de bal bij hem in de buurt kwam nadat Kasper Schmeichel in eerste instantie nog een fantastische redding in huis had bij een corner. Hull was daaruit eerder al gevaarlijk geweest.

Abel Hernández ging tegen Leicester City vrolijk verder met scoren. De Uruguayaan zette Hull City met een acrobatische omhaal op voorsprong, al kwam het doelpunt uiteindelijk op naam van Adama Diomandé.

De hoekschoppen waren voor rust het enige echte wapen van de ploeg van interim-manager Mike Phelan, maar Leicester stelde daar weinig tegenover. Bij spaarzame uitbraken, waarbij vooral aanwinst Ahmed Musa gevaarlijk was, bleek dat Vardy en Mahrez nog niet de vorm van vorig seizoen hadden. Zo miste de Engelse topschutter tot zijn eigen afgrijzen vlak voor rust twee grote kansen op de 0-1.

Mahrez had tijdens de opening van het nieuwe Premier League-seizoen ook moeite zijn stempel te drukken. De Algerijnse smaakmaker was meteen na rust wel koelbloedig toen Leicester na een overtreding van Tom Huddlestone buiten het strafschopgebied een penalty kreeg: 1-1. Dat gelukje buitte Leicester echter niet uit, want tien minuten later knalde Robert Snodgrass alweer raak: 2-1.

Kasper Schmeichel, een van de andere uitblinkers van vorig seizoen, leidde die goal in met een foute uitworp. Die tegenslag kwam Leicester niet meer te boven, al moest Hull-doelman Eldin Jakupovic nog wel een vrije trap van Mahrez uit zijn doel tikken. Hoewel Schmeichel nog hetzelfde deed bij een vrije schop van Snodgrass, is Leicester weer terug op aarde.