Ranieri komt met ET-vergelijking in aanloop ouverture

Reacties

Landskampioen Leicester City begint zaterdag met een uitwedstrijd tegen nieuwkomer Hull City aan het Premier League-seizoen. De persconferenties van Claudio Ranieri waren afgelopen seizoen vaak bijna net zo amusant als de wedstrijden van The Foxes. De Italiaan was donderdag opnieuw op dreef.

Ranieri komt met ET-vergelijking in aanloop ouverture

'De kans dat ET naar het Piccadilly Circus komt is groter dan dat wij opnieuw de titel veroveren', sprak Ranieri. 'We willen een goed team bouwen en snel veilig zijn. Bereiken we meer, dan is dat mooi meegenomen. Het wordt sowieso moeilijker dan vorig seizoen.'

Vorig jaar rond deze tijd stond Leicester City 5000-1 bij de bookmakers. 'Ik denk dat het nu 6000-1 is. We zijn klaar om onze titel te verdedigen, maar we weten dat we een grote achterstand hebben ten opzichte van de topclubs. Zij zullen niet dezelfde fout maken. Er zijn vijf, zes clubs die dit seizoen kampioen kunnen worden, het wordt een mooi gevecht.'

Claudio Ranieri: altijd op dreef in gesprekken met pers.
Claudio Ranieri: altijd op dreef in gesprekken met pers.

Met Hull City krijgt Leicester zaterdag in elk geval een hapklare brok voorgeschoteld tijdens de eerste speelronde. De nieuwkomer zag manager Steve Bruce onlangs opstappen, deed nog nauwelijks iets op de transfermarkt en kampt met een aantal blessures. 'Zijn zij favoriet om te degraderen? Wees voorzichtig met zulke uitspraken', aldus Ranieri.

Leicester slaagde er tot nu toe in het geraamte van het kampioenselftal te behouden. Onder anderen Kasper Schmeichel en Jamie Vardy verlengden hun contract en met Riyad Mahrez lopen besprekingen over een nieuwe verbintenis. N'Golo Kanté vertrok wél: de controleur zette zijn loopbaan voort bij Chelsea. Afgelopen weekeinde verloor Leicester met 2-1 van Manchester United in de strijd om het Community Shield.

Bekijk hier het programma van speelronde 1 in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.