Leicester City breekt contract succescoach Ranieri open

Reacties

Claudio Ranieri heeft zijn verbintenis met Leicester City verlengd. De Italiaanse manager staat nu tot medio 2020 onder contract bij de club die hij afgelopen seizoen verrassend kampioen van Engeland maakte.

Leicester City breekt contract succescoach Ranieri open

Ranieri liet eerder deze zomer al weten niet lang te hoeven nadenken over zijn toekomst bij The Foxes. De 64-jarige zette zijn handtekening woensdag onder een sterk verbeterd contract. De huidige arbeidsovereenkomst liep nog twee jaar door, maar de clubleiding wilde hem belonen voor zijn prestaties van afgelopen seizoen. Het basissalaris van Ranieri wordt naar verluidt verdubbeld.

Daarmee blijven de meeste pijlers onder het succesteam behouden voor de titelhouder van de Premier League. Vooralsnog vertrok alleen N'Golo Kanté voor 35,8 miljoen euro naar Chelsea. Topscorer Jamie Vardy verlengde zijn contract onlangs ook al tot 2020, terwijl doelman Kasper Schmeichel zelfs een jaar langer vastligt. Ranieri hoopt ook Riyad Mahrez uit de handen van de Europese top te houden.

'Twaalf maanden geleden haalden we een man naar Leicester City van wie we dachten dat zijn kennis en ervaring ons verder zou helpen op de lange termijn. Maar dat hij ons in korte tijd aan zulke prestaties heeft geholpen, overtrof al onze verwachtingen', vertelt vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha. 'De kwaliteiten van Claudio als mens en als coach zijn onmiskenbaar sinds zijn komst.'

Ranieri geeft op de clubwebsite aan niet te hebben getwijfeld over een langer verblijf. 'Vanaf het moment dat ik met de eigenaars praatte over hun plannen met Leicester City, wist ik dat ik daar voor lange tijd onderdeel van wilde zijn. De energie bij deze club is erg speciaal. Als we hard blijven werken, onze passie behouden en met heel ons hart blijven vechten, weet ik zeker dat we succesvol kunnen blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.