Debuterende Zlatan bezorgt United Community Shield

Zlatan Ibrahimovic heeft zich in zijn eerste officiële wedstrijd namens Manchester United tot matchwinner gekroond. De van Paris Saint-Germain overgekomen spits kopte The Red Devils op Wembley langs Leicester City in de strijd om het Community Shield: 1-2.

Manager José Mourinho deed in het duel met The Foxes geen beroep op Memphis Depay, die net als Timothy Fosu-Mensah buiten de wedstrijdselectie werd gelaten. En het was nota bene concurrent Jesse Lingard die na ruim een half uur zijn klasse toonde.

De buitenspeler schudde met een indrukwekkende solo vier tegenstanders van zich af, poortte Wes Morgan en verschalkte doelman Kasper Schmeichel met een schot richting de rechterhoek. Dat United - waar Daley Blind wel een basisplaats had - een voorsprong nam, paste niet geheel in het wedstrijdbeeld.

Manchester United-aanvaller Jesse Lingard viert zijn treffer tegen Leicester City met aanvoerder Wayne Rooney.

The Red Devils waren weliswaar iets sterker in de beginfase, maar de regerend landskampioen had de betere kansen. Shinji Okazaki was de gevaarlijkste man aan de zijde van Leicester, met een schot dat net naast de paal achter het doel verdween en een kopbal op de lat. Pas na rust wist de equipe van manager Claudio Ranieri - zonder de door Ahmed Musa vervangen Okazaki - het net te vinden.

En wie anders dan Jamie Vardy nam de treffer voor zijn rekening. De clubtopscorer van het afgelopen seizoen (24 goals in de Premier Leauge) profiteerde van een te korte terugspeelbal van Marouane Fellaini, omspeelde David de Gea en schoof de bal in de 52ste minuut over de doellijn. Maar toen beide ploegen leken af te stevenen op een gelijkspel en dus strafschoppen liet de andere spits binnen de lijnen zich gelden.

Ibrahimovic vocht namelijk al 82 minuten lang fraaie fysieke duels uit met Morgan, kwam meermaals als winnaar uit de strijd, maar kon zijn stempel niet echt drukken. Tot de debutant in de 83ste minuut bij een voorzet van Antonio Valencia hoog boven de captain van Leicester uittorende en de bal via de rechterpaal binnenknikte. Ibracadabra tekende daarmee voor de 1-2 eindstand. De Zweed bevestigde zo zijn status als prijzenpakker, met de Engelse Super Cup nu ook achter zijn naam.