Huiberts vreest niet: 'Slechts drie spelers met vertrekwens'

Reacties

Dat verschillende AZ-spelers goed in de markt liggen is geen verrassing voor technisch directeur Max Huiberts, maar de bestuurder houdt geen uitverkoop bij de Alkmaarse nummer vier van de Eredivisie.

Huiberts vreest niet: 'Slechts drie spelers met vertrekwens'

'Als we deze gasten bij elkaar kunnen krijgen, begin je volgend seizoen op een hele andere manier dan dat we dit seizoen hebben gedaan. De ploeg bij elkaar houden wordt lastig, ik weet het, maar het is wel de wens van de coach in dezen.' Het zijn de woorden van trainer John van den Brom voor de camera van FOX Sports, na de 3-1 zege op FC Utrecht waarmee zijn ploeg de vierde plaats en daarmee een ticket naar de derde voorronde van de Europa League veiligstelde.

Huiberts deelt de wens van Van den Brom, maar niet de zorgen en de vrees voor een leegloop. '75 procent van de selectie die er nu staat heeft nog een meerjarig contract', zegt de td in gesprek met Voetbal International. 'Alleen Markus Henriksen, Mattias Johansson en Celso Ortiz (allen een contract tot medio 2017, red.) hebben aangegeven dat ze een stap willen maken. Er zijn dus maar drie spelers met een vertrekwens. Daar houden we rekening mee. De rest heeft niet voor niets een langlopend contract.'

Technisch directeur Max Huiberts deelt de wens van trainer John van den Brom om de selectie bij elkaar te houden, maar niet de vrees voor een leegloop.
Technisch directeur Max Huiberts deelt de wens van trainer John van den Brom om de selectie bij elkaar te houden, maar niet de vrees voor een leegloop.

Zo ligt Ron Vlaar sinds maandag tot medio 2018 vast in Alkmaar en heeft Eredivisie-topscorer Vincent Janssen, goed voor 27 competitietreffers, er zelfs een verbintenis tot medio 2019. Kicker kondigde deze ochtend aan dat VfL Wolfsburg met de aanvalsleider van de Alkmaarders de tweede Nederlandse spits binnen wil gaan halen, als kompaan van Bas Dost, maar Huiberts zegt daar niets van te weten.

'Die interesse is bij mij niet bekend, er is nog geen enkele club met een bod op hem gekomen', aldus Huiberts. 'Maar er is natuurlijk veel reuring rondom de topscorer van Nederland, dat is logisch. Bij mij is er alleen nog niets binnengekomen.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.