HSV-scenario dreigt voor Werder na verlies in Nordderby

Reacties

Hamburger SV heeft Werder Bremen nog een speelronde langer veroordeeld tot de zestiende plek, waar het de afgelopen twee seizoenen zelf eindigde. In de streekderby waren de Hamburgers met 2-1 te sterk voor de rivalen uit Bremen.

HSV-scenario dreigt voor Werder na verlies in Nordderby

Tijdens het vorige decennium stonden er tijdens de Nordderby nog wel eens Champions League-tickets of zelfs de titel op het spel, vrijdagavond draaide het om het ontlopen van degradatie. Met name Werder verkeert in grote zorgen. De ploeg van trainer Viktor Skripnik keerde de laatste weken weer terug op de zestiende plaats, die play-offs betekent. De 3-2 zege op VfL Wolfsburg van zaterdag veranderde daar ook niets aan.

Claudio Pizarro opende tijdens dat duel nog de score uit een penalty. Nu miste de 37-jarige routinier van elf meter, nadat hij zelf was neergehaald door Johan Djourou. Jaroslav Drobny voorkwam de veertiende goal van het Bundesliga-seizoen van Pizarro. Voor rust had de voormalige ADO Den Haag-doelman ook al een belangrijke redding verricht toen Florian Grillitsch voor hem opdook. Pas toen Anthony Ujah in de 65ste minuut in twee instanties wel scoorde, was Drobny verslagen.

Omdat Pizarro de bal vlak voor tijd bij de laatste kans voor Werder ook nog voorlangs kopte, groeide Pierre-Michel Lasogga (foto) uit tot matchwinner. De 24-jarige spits had al vijf maanden niet gescoord, maar deed dat nu wel twee keer na goede acties van respectievelijk Nicolai Müller en Matthias Ostrzolek. Daardoor is HSV, na twee jaar op rij te zijn ontsnapt aan degradatie via de play-offs, nu al vrijwel zeker van lijfsbehoud. Het staat voorlopig tiende en het gat met Werder is gegroeid tot zes punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.