HSV welkom medicijn voor Dortmund

Borussia Dortmund heeft zich in de Bundesliga gerevancheerd voor de Europese uitschakeling. Hamburger SV kon zijn status van angstgegner niet waarmaken (3-0).

Borussia Dortmund likte de wonden na de bizarre uitschakeling in de Europa League door Liverpool (4-3). De statistieken tegen Hamburger SV boden weinig hoop aangezien de laatste zeven duels slechts vier punten hadden opgeleverd.

Maar de angstgegner bleek juist een aangename pijnstiller voor Dortmund. In de eerste helft bood HSV te weinig weerwerk om BVB een nieuwe tik te geven. In de laatste zeven minuten voor rust kreeg de uitploeg daarvoor de rekening gepresenteerd.

Doelpunten van Christian Pulisic en Adrián Ramos boden Dortmund een aangename voorsprong na 45 minuten. De ploeg van trainer Thomas Tuchel, die van de basis van Anfield alleen Mats Hummels, Gonzalo Castro en Shinji Kagawa had laten staan, kon de punten na 52 minuten niet meer ontgaan.

HSV-keeper René Adler ging namelijk in de fout op de doorgebroken Kagawa en moest dat bekopen met een rode kaart. Met een man minder waren de gasten niet bij machte nog iets te maken van de wedstrijd. Ramos tekende in de slotfase voor de 3-0 tegen HSV, dat de wedstrijd met negen man beëindigde. Albin Ekdal moest de wedstrijd geblesseerd staken, terwijl trainer Bruno Labbadia al zijn wissels had gebruikt.

Door het resultaat heeft Dortmund de achterstand op koploper Bayern München weer teruggebracht tot zeven punten. Hamburger SV blijft door de nederlaag in de gevarenzone met een marge van drie punten op nummer zestien Werder Bremen.