HSV'ers bedanken God: 'We moeten gaan bidden'

Reacties

Tolgan Arslan is blij dat hij zich met Hamburger SV handhaafde in de Bundesliga, maar kijkt met nare gevoelens terug op het afgelopen seizoen. Die Rothosen wisten degradatie uit de Bundesliga nipt af te wenden, door 1-1 gelijk te spelen tegen Greuther Fürth.

HSV'ers bedanken God: 'We moeten gaan bidden'

Na een dramatisch seizoen, waarin de traditieclub tussen hoop en vrees leefde, is het op de valreep tóch goed gekomen. Nadat het eerste duel in het Imtech Arena doelpuntloos eindigde, spande het er zondag om in Fürth. Rafael van der Vaart had een belangrijk aandeel in de handhaving, door een hoekschop perfect op het hoofd van Pierre-Michel Lasogga te plaatsen, die het leer snoeihard binnenkopte. De gelijkmaker bleek slecht voor de statistieken.

Ondanks de goede afloop is Arslan allesbehalve tevreden. 'We moeten gaan bidden in de kerk. Het was een Scheiß-Saison, maar de dino leeft nog', verwijst de middenvelder naar de bijnaam van HSV, aangezien het als enige club elk seizoen in de in 1963 opgerichte hoogste Duitse afdeling speelde. 'Ik ben blij voor de mensen en de stad dat we de klus geklaard hebben. Nu moeten we de koppen bij elkaar steken', zei hij tegen Hamburger Morgenpost.

Arslan was niet de enige die de lieve heer bedankt. 'Het laatste half uur was verschrikkelijk. Bij elke hoekschop die Greuther Fürth nam, dacht ik: beste HSV-voetbalgod, je moet ons helpen', liet technisch directeur Oliver Kreuzer na afloop weten. Middenvelder Hakan Calhanoglu, een van de revelaties aan de zijde van de club uit Hamburg, kijkt het liefst zo snel mogelijk naar komend seizoen. 'Ik ben er zeker van dat het volgend jaar anders gaat lopen. Wat overigens niet wegneemt dat ik voor nu ontzettend blij ben dat we in de Bundesliga blijven.'

HSV kende een teleurstellend seizoen. Van de 34 competitiewedstrijden wist het er maar zeven te winnen. Zes keer speelde de ploeg, waar trainer Bert van Marwijk in februari ontslagen werd, gelijk. Daardoor verloor het liefst 21 keer, even vaak als degradant Eintracht Braunschweig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.