HSV is tegen Freiburg dreun van Bayern niet te boven

Hamburger SV heeft zich na de blamerende 9-2 (!) nederlaag van vorige week tegen Bayern München niet weten te herpakken tegen SC Freiburg. In eigen huis verloren Die Rothosen voor de derde keer op rij in de Bundesliga. In de Imtech Arena werd het 0-1.

HSV is tegen Freiburg dreun van Bayern niet te boven

Trainer Thorsten Fink wijzigde zijn elftal op drie plaatsen na de wanprestatie tegen de kersverse landskampioen. De Duitse oefenmeester liet onder andere de Nederlander Jeffrey Bruma buiten de eerste elf. Zijn plaats centraal in de defensie werd ingenomen door de Engelsman Michael Mancienne.

Een gretig en fel HSV was het gevolg, al bleven de doelpunten uit. De thuisploeg creëerde, onder aanvoering van spelmaker Rafael van der Vaart, een aantal mogelijkheden via Marcel Jansen en Van der Vaart zelf. Het grootste gevaar kwam echter van het hoofd van Jan Rosenthal.

De spits van Freiburg zag zijn inzet echter op de lat belanden, waardoor beide ploegen na 45 minuten zonder te scoren de kleedkamers opzochten. Na de rust eenzelfde spelbeeld, waarbij beide ploegen zochten naar de openingstreffer.

Tot twintig minuten voor tijd, toen de Fransman Jonathan Schmid op aangeven van Mensur Mujdza de enige en uiteindelijk winnende treffer aantekende. HSV moet na de derde nederlaag op rij voorlopig pas op de plaats maken wat betreft de plekken die recht geven op een Europa League-ticket. De club bezet na 28 speelronden de negende plaats met 38 punten. SC Freiburg bezet de vijfde plaats in de Bundesliga met 42 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen