Bayern München kampioen na nipte winst op Frankfurt

Bayern München is zaterdag op bezoek bij Eintracht Frankfurt voor de 23ste keer in de geschiedenis kampioen van Duitsland geworden. Der Rekordmeister speelde verre van overtuigend maar boekte uiteindelijk wel overwinning nummer 24 (!) van het seizoen. In de Commerzbank-Arena werd het: 0-1.

Trainer Jupp Heynckes gaf de nodige spelers rust met het oog op de Champions League. Zo begon Franck Ribéry op de reservebank, terwijl Mario Mandzukic zelfs buiten de wedstrijdselectie werd gelaten. Arjen Robben mocht wel vanaf het begin starten. Na ruim een uur werd Robben vervangen voor Ribéry. Daarbij maakte hij wederom zijn ongenoegen kenbaar.

Robben verving de zwaar geblesseerde Toni Kroos, die afgelopen dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus (2-0 winst) nog de voorkeur kreeg boven de Oranje-international. Of het aan de ontbrekende spelers lag of aan kampioenspanning is lastig te zeggen, maar het spel was niet zoals men dit seizoen gewend is van Bayern München.

De kwartfinalist van de Champions League zorgde in de eerste helft sporadisch voor wat gevaar, maar kreeg buiten de strafschop in de 27ste minuut geen grote kansen op een treffer. Ook de penalty was niet aan de Duitse grootmacht besteed. Vanaf elf meter schoot David Alaba (foto onder) naast het doel van keeper Oka Nikolov. Na de onderbreking werd Bayern wel gevaarlijk. Waar Robben vlak na rust zijn inzet voor de lijn zag worden weggewerkt, opende Bastian Schweinsteiger vlak daarna de score in Frankfurt. De 28-jarige middenvelder verschalkte na een strakke voorzet van rechtsachter Philip Lahm doelman Nikolov met een zeer fraaie hakbal en besliste daarmee de wedstrijd.

Ook na de openingstreffer kon Bayern niet overtuigen. Het spel bleef slordig en de kansen waren schaars. Het was dan ook aan de vele reddingen van doelman Manuel Neuer te danken dat het zich na een overwinning, en niet na een gelijkspel, mocht kronen tot landskampioen.

Met nog zes speelronden te gaan is Bayern München op overtuigende wijze landskampioen geworden. FC Hollywood won liefst 24 wedstrijden, speelde drie keer gelijk en verliet dit seizoen maar een keer het veld als verliezer. De voorsprong op directe achtervolger Borusia Dortmund bedraagt twintig punten. Eintracht Frankfurt bezet de zesde plaats met 42 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.