Robben: 'We zitten bij Bayern vol revanchegevoelens'

Arjen Robben staat met Bayern München aan de vooravond van het binnenhalen van de landstitel. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt is het kampioenschap bij een zege een feit. Desondanks leeft er bij de eerzuchtige Robben een dubbel gevoel: te vaak is hij dit seizoen geen basisspeler geweest.

Robben: 'We zitten bij Bayern vol revanchegevoelens'

'Vorig seizoen en ook daarvóór was ik belangrijk met veel goals en assists, terwijl ik nu veel minder heb gespeeld', erkent Robben in gesprek met Voetbal International. Dat die reserverol voer was voor veel speculatie en transfergeruchten zegt Robben niet zo veel. 'Als er andere clubs geïnteresseerd zijn, is dat een eer, maar wat moet ik er verder mee? De ene keer wil Inter mij hebben, dan is het Galatasaray. Het is waanzin.'

Tijd om de eventuele titel uitgebreid te vieren heeft Bayern niet. Woensdag wacht in de Champions League alweer de return tegen Juventus, dat in eigen huis met 2-0 werd verslagen in het eerste duel uit de kwartfinale. 'Wij gaan voor drie prijzen. Ik wil alles winnen. En wij kunnen ook die competities winnen', refereert Robben ook nog aan de halve finaleplek in het Duitse bekertoernooi. 'Twee jaar geen prijs, dat kan niet voor zo'n club. Wij zitten dit seizoen dan ook boordevol revanchegevoelens', duidt Robben het belang van het huidige succes. 'Deze club is als familie voor me. En ik weet zeker dat we de komende jaren veel successen zullen vieren. Dat blijkt nu ook wel', is hij bovendien positief over de toekomst. (Anton Lippold) Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het uitgebreide interview met Arjen Robben. Ook de in Duitsland actieve Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Rafael van der Vaart (die met HSV laatst met 9-2 van de aanstaande kampioen verloor) bespreken het oppermachtige Bayern. Bestel in onze webshop direct VI nr. 14.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen