Robben: 'Kwetsuur van Kroos kan in mijn voordeel zijn'

Arjen Robben baalde dat hij op de bank moest beginnen tegen Juventus. De vleugelaanvaller van Bayern München is evenwel blij met het zicht op meer speeltijd door de blessure van teamgenoot Toni Kroos.

Robben: 'Kwetsuur van Kroos kan in mijn voordeel zijn'

Bayern won in eigen stadion met 2-0 van Juventus. Robben mocht opdraven toen Kroos na een kwartier uitviel met een spierblessure. 'Ik was er wel ziek van dat ik op de bank moest beginnen', begon Robben zijn relaas tegen de NOS.

'Ik kom er net weer een beetje in voor mijn gevoel. Ik heb nu vijf wedstrijden achter elkaar gespeeld bij het Nederlands elftal en Bayern. Zaterdag ging het ook nog erg lekker (9-2 overwinning op Hamburger SV, Robben scoorde twee keer, red.). Het ritme en de vorm waren er weer, maar de trainer besliste anders.'

'Maar ik heb gespeeld, daar moet ik ook blij mee zijn', zag Robben de keerzijde. 'Mijn blessure heeft mij ook mijn plek in het elftal gekost. De spierblessure van Kroos zou dan ook goed nieuws kunnen zijn voor mij.' Kroos is naar verwachting enkele weken uitgeschakeld.

Na zijn invalbeurt kreeg Robben in de eerste helft twee schietkansen. 'Ik was nog koud, moest er plots in. Bij die twee kansen was het net-niet.' Robben is blij dat Bayern de nul heeft gehouden. 'We hebben onze kansen gehad en niets weggegeven. We wilden ook geen doelpunten tegen krijgen. We zijn rustig gebleven.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen