Bayern kan in Frankfurt op eigen kracht de titel grijpen

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de 28ste speelronde is dat het duel tussen Eintracht Frankfurt en Bayern München van zaterdagmiddag (15.30 uur).

Bayern kan in Frankfurt op eigen kracht de titel grijpen


EINTRACHT FRANKFURT
Klassering 5de plaats (42 punten uit 27 duels)

Vorm Eintracht Frankfurt is met Schalke 04 verwikkeld in de strijd om de vierde plek, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. De kwalificatie zou een fraaie beloning zijn voor de club die in het seizoen 1959/60 voor het eerst en ook voor het laatst op het hoogste Europese podium actief was. Toen eindigde dat unieke avontuur met een 7-3 verlies in de finale tegen Real Madrid.

Maar de kwalificatie voor de Champions League kan ook gezien worden als opvallende uitkomst van het seizoen voor Eintracht Frankfurt. Die Adlerträger keerden afgelopen zomer na een jaar in de Tweede Bundesliga terug op het hoogste niveau. Dat is een verdienste van Armin Veh. Het succes van Eintracht leverde de trainer de belangstelling van Schalke 04 op. Veh koos er echter voor zijn contract in Frankfurt te verlengen.

Opvallend Armin Veh heeft een bijzondere band met Jupp Heynckes. De trainer van Eintracht speelde in de jaren tachtig al zijn 65 Bundesliga-duels voor Borussia Mönchengladbach onder de huidige coach van Bayern München.

Afwezigen Kevin Trapp (hand).

BAYERN MÜNCHEN
Klassering 1ste plaats (72 punten uit 27 duels)

Vorm Bayern München gaat Borussia Dortmund aflossen als kampioen van Duitsland, alleen de vraag is wanneer. Vorige week werkte de uittredende titelhouder nog niet mee, maar zaterdag kan de Beierse grootmacht op eigen kracht de schaal binnenhalen. Een overwinning in Frankfurt maakt Bayern de vroegste kampioen in de historie van de Bundesliga.

Die status past in het superseizoen dat Bayern kent. De Beierse formatie, die dinsdag indruk maakte in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus (2-0), heeft 23 van de 27 duels gewonnen. De tien wedstrijden in de tweede seizoenshelft eindigden alle in een zege, hetgeen nimmer is voorgekomen in de Bundesliga. Opvallend Bayern dankt de ongenaakbare koppositie in de Bundesliga ook aan de kracht in uitwedstrijden. Buiten München werden al 37 punten gepakt. Een gelijkspel in Frankfurt is genoeg om zes duels voor het einde al het record van Werder Bremen (2003/04) en Borussia Dortmund (2011/12) te verbreken. Afwezigen Holger Badstuber (knie) en Toni Kroos (bovenbeen).

Bayern München staat zaterdag in Frankfurt tegenover een ploeg die van de huidige Bundesliga-clubs de beste thuisbalans heeft tegen de Beierse grootmacht. Tegen negen zeges staan achttien nederlagen bij Eintracht voor Der Rekordmeister, die veertien keer een punt overhield aan het bezoek aan Frankfurt.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2006/07 Eintracht Frankfurt - Bayern München 1-0
2007/08 Eintracht Frankfurt - Bayern München 1-3
2008/09 Eintracht Frankfurt - Bayern München 1-2
2009/10 Eintracht Frankfurt - Bayern München 2-1
2010/11 Eintracht Frankfurt - Bayern München 1-1


Bekijk hier al onze video's