Houllier legt uit: Robben was kansloos voor Gouden Bal

Reacties

Gérard Houllier heeft namens de FIFA uitgelegd waarom de wereldvoetbalbond Lionel Messi uitriep tot beste speler van het WK. Volgens de Franse oud-trainer van onder meer Liverpool, die deel uitmaakte van de commissie die bepaalde welke speler de Gouden Bal zou krijgen, is de keuze voor de Argentijn legitiem. Opvallend is wel dat hij aangeeft dat alleen finalisten met de eer aan de haal hadden kunnen gaan: hetgeen dus sowieso Arjen Robben uitsloot.

Houllier legt uit: Robben was kansloos voor Gouden Bal

In Le Monde  doet Houllier de keuze uit de doeken. Hij vindt dat de criticasters van het besluit te veel bij het slot van de finale tegen Duitsland blijven hangen. In dat tweede bedrijf, en de verlenging, kon Messi zijn land niet naar de wereldtitel gidsen.

Toch is volgens Houllier de keuze terecht. 'Messi heeft de finale gehaald. Dat is een van de voorwaarden voor het kunnen winnen van die prijs', aldus de Fransman, die daarmee opmerkelijk genoeg aangeeft dat spelers als Robben, James Rodríguez (Colombia) en Neymar (Brazilië) nooit hadden kunnen winnen. De overige zeven genomineerden haalden immers wél de finale.

Houllier vervolgt: 'Maar belangrijker dan die finaleplaats was dat Messi in de eerste vier duels beslissend was. Daar komt bij dat hij in de halve finale tegen Nederland als eerste een strafschop benutte. Bovendien was hij aanvoerder van een ploeg die uitermate goed samenwerkte. Ook dat nemen we mee, gezien het feit dat dat al lang geleden was bij de Argentijnen. Messi nam zijn ploeg bij de hand. In mijn ogen verdiende hij de Gouden Bal volledig.'

Overigens won in 2010 de Uruguayaan Diego Forlán de Gouden Bal terwijl hij met de Zuid-Amerikanen in de halve finale werd uitgeschakeld door Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.