Hoofdrol PSV'er Arias in troostfinale Copa América

Reacties

Colombia heeft beslag gelegd op de derde plaats tijdens de strijd om de Copa América. De kwartfinalist van het voorbije WK zette in de troostfinale de Verenigde Staten met 1-0 opzij in Glendale dankzij een treffer van Carlos Bacca. Diep in blessuretijd incasseerde PSV'er Santiago Arias, die de assist verzorgde bij de enige goal, een rode kaart.

Hoofdrol PSV'er Arias in troostfinale Copa América

Team USA koesterde in de beginfase een overwicht, maar het was Colombia dat de grootste kansen creëerde met onder anderen de gevaarlijke Juan Cuadrado en James Rodríguez. Laatstgenoemde had het grootste aandeel in de goal van Bacca in de 31ste minuut. Met een prachtige pass bediende de middenvelder van Real Madrid de mee opgekomen Arias, die op zijn beurt Bacca in staat stelde de bal binnen te glijden.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, zonder dat er doelpunten vielen. De Verenigde Staten kwamen dicht bij via onder meer een inzet van Bobby Wood op de paal en namens Colombia trof Cuadrado de lat. Diep in blessuretijd incasseerden Arias en de Amerikaan Michael Orozco een rode kaart na een opstootje.

Met de derde plaats boekte Colombia de beste prestatie op het landentoernooi sinds de eindzege in 2001. De finale van de strijd van de Copa América gaat tussen Argentinië en titelverdediger Chili en wordt in de nacht van zondag op maandag afgewerkt. Om 2.00 uur Nederlandse tijd is de aftrap in East Rutherford.

Met de derde plaats boekte Colombia de beste prestatie op het landentoernooi sinds de eindzege in 2001.
Met de derde plaats boekte Colombia de beste prestatie op het landentoernooi sinds de eindzege in 2001.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.