Holtby stapt nu al over van Schalke 04 naar Tottenham

Lewis Holtby stapt per direct van Schalke 04 over naar Tottenham Hotspur. Aanvankelijk zou hij in de zomer gaan, maar Spurs maakt bekend dat Holtby nu al arriveert.

Holtby stapt nu al over van Schalke 04 naar Tottenham

De Duitser met Engelse roots had in Gelsenkirchen een aflopend contract. In de Bundesliga kwam hij in totaal tot 99 optredens waarin hij zestien keer tot scoren kwam. De drievoudig Duits international kwam in 2009 bij Die Königsblauen, die hem overnamen van Alemannia Aachen. Ook speelde hij op het hoogste niveau voor FSV Mainz en VfL Bochum.

Holtby bleek de afgelopen anderhalf jaar een van de dragende krachten bij Schalke 04. De club heeft nog pogingen ondernomen om het contract van de Duitse international te verlengen, maar Holtby ging daar niet mee akkoord. Schalke ontvangt nu nog een transfersom voor hem.

Volgens de middenvelder was zijn achtergrond en affiniteit met het Engelse voetbal doorslaggevend. 'Als ik geen Engelse roots gehad had, dan was ik maanden geleden al akkoord gegaan met een nieuw contract.'

Tottenham staat in de Premier League op de vierde positie met vier punten achterstand op nummer drie Chelsea. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt vijftien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen